Infofinanciar > Lumea la zi > Unii greșesc, alții repară. Von der Leyen face apel la generațiile viitoare în legătură cu Brexitul
Lumea la zi

Unii greșesc, alții repară. Von der Leyen face apel la generațiile viitoare în legătură cu Brexitul

sursp
Sursa foto Arhiva companiei

Președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, spune că politicienii „au greșit” în 2016. Ea continuă susținând că generația următoare „va trebui să repare”.
Marea Britanie se află pe o „direcție clară de deplasare” spre reintrarea în UE, a declarat președintele Comisiei Europene. Aceasta i-a îndemnat pe tineri să inverseze plecarea Marii Britanii.

Ursula von der Leyen a declarat că le-a spus copiilor săi că depinde de următoarea generație să „repare” greșeala Brexitului.

Președinta Comisiei Europene a fost întrebată dacă Marea Britanie ar putea reveni vreodată în UE, conform politico.eu.

„Trebuie să spun că le tot spun copiilor mei: ‘Trebuie să o reparați’. Noi am greșit, trebuie să o reparați voi’. Așa că și aici cred că direcția de mers – opinia mea personală – este clară”, a transmis oficialul.

Von der Leyen a descris Acordul de la Windsor privind Irlanda de Nord, încheiat între Bruxelles și Londra la începutul acestui an, ca fiind „un nou început pentru vechi prieteni”.