Infofinanciar > Lumea la zi > Ungaria se chinuie să oprească creşterea deficitului bugetar! Investiţii în valoare de 1,9 miliarde de dolari sunt amânate
Lumea la zi

Ungaria se chinuie să oprească creşterea deficitului bugetar! Investiţii în valoare de 1,9 miliarde de dolari sunt amânate

Ungaria respinge orice încercare de transformare a NATO într-o alianță ofensivă
sursa foto arhiva companiei

Guvernul din Ungaria a decis să amâne investițiile finanțate de stat în valoare de aproximativ 675 miliarde de forinți (1,86 miliarde de dolari), a declarat Mihaly Varga într-o conferință de presă.

Ținta de economii este într-o continuă ajustare, iar lista proiectelor afectate nu a fost încă finalizată, a adăugat Varga.

Autoritățile ungare au deja o țintă majorată de deficit pentru acest an, crescută la 4,5% din PIB față de 2,9% din PIB, precum era inițial. Ultimele măsuri adoptate vor ajuta doar la evitarea unui nou declin. Guvernul de la Budapesta a înregistrat deja un deficit bugetar de 2.320 miliarde de forinți până la sfârșitul lunii martie, conform raportului Ministerului de Finanțe de miercuri, cu creșterea costurilor dobânzilor ca principala cauză. Cu toate acestea, joi, Varga a menționat că Ungaria a alocat deja fondurile necesare pentru preluarea planificată a unui pachet majoritar de acțiuni la Aeroportul Internațional din Budapesta, subliniind că această tranzacție va afecta doar deficitul de numerar.

Conform Bloomberg, preluat de Economica, Ungaria este pe cale să finalizeze achiziția unui pachet majoritar de acțiuni la Aeroportul Internațional din Budapesta, continuând această tranzacție în valoare de miliarde de dolari, în ciuda problemelor fiscale.