Infofinanciar > Info > Una caldă, una rece! Seniorii vor aștepta mai mult după pensie în luna iunie, dar vor primi și bani în plus
Info

Una caldă, una rece! Seniorii vor aștepta mai mult după pensie în luna iunie, dar vor primi și bani în plus

Pensiile, Sursă foto: Playtech
Sursa foto: Arhiva companiei

Majoritatea vârstnicilor se întreabă când își vor primii pensiile în luna iunie. În condițiile în care plata în luna mai s-a făcut mai devreme.

Din nefericire, seniorii vor aștepta mai mult până vor primi banii. Cu toate acestea, există și o veste bună. Se vor da și bani în plus.

Când își vor primi românii pensia în luna iunie

Pensionarii așteaptă luna iunie pentru a-și primi banii. Ultima pensie s-a dat în mai, înainte de paște, iar acum perioada de așteptare este mai lungă decât în mod normal.

Pensiile din luna iunie 2024 care sunt distribuite de Poșta Română vor ajunge în perioada 1-15 iunie. Zilele de 1 și 2 iunie sunt libere, fiind sâmbătă și duminică, astfel, începând cu 3 iunie, pensionarii vor înceapă să-și primească banii.

Pensiile care sunt distribuite pe card se vor da în data de 12 iunie 2024. Dar nu mai târziu de 13 iunie, conform Casei Naționale de Pensii Publice.

Ziua de 12 iunie va pica miercurea, iar plata pensiilor nu va suferi modificări. Luna trecută s-a făcut excepție de la regulă, iar pensionarii au primit banii pe 3 mai, înainte de sărbători.

Pensionarii care nu sunt acasă în perioada când se vor da pensiile, au un termen de două zile să-și ridice banii de la ghișeele poștale. Dacă nu, pensiile se vor întoarce la casele teritoriale de pensii.

Vin bani în plus în iunie

Pe lângă pensie, majoritatea pensionarilor vor primi și bani pe cardurile de alimente, în luna iunie.

În jur de 2,6 milioane de români vor primi noua tranșă în valoare de 250 de lei.

Cei care beneficiază de acest sprijin de la Guvern sunt: persoanele care au venitul lunare egale sau mai mici de 2.000 de lei. Familiile cu cel puțin doi copii ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 675 de lei. Familiile monoparentale cu venituri mai mici sau egale cu 675 de lei. Pensionarii care au venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

Peste 1,7 milioane de pensionari vor primi acest ajutor în prima lună de vară. De asemenea, în jur de 600.000 de persoane, adulți și copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat și mediu vor primi banii pe cardurile de alimente. În jur de 13.000 familii cu cel puțin 2 copii vor beneficia de acest ajutor.

„Din acest an, Guvernul României a decis majorarea la 2.000 de lei a nivelului maxim al veniturilor pentru care sunt acordate tichetele sociale.

În următoarea perioadă, cele 2.537.758 de carduri active vor fi alimentate cu câte 250 de lei. Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde.

În anul 2024, aceste carduri vor fi alimentate de șase ori: în februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie”, a transmis Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, potrivit Mediaflux.ro