Infofinanciar > Lumea la zi > Un val de frig lovește Europa! Cum va afecta acesta sistemele energetice din regiune
Lumea la zi

Un val de frig lovește Europa! Cum va afecta acesta sistemele energetice din regiune

val de frig (sursă foto: capital.ro)
sursa foto arhiva companiei

Un val de frig se va răspândi în Europa începând din weekend, punând la încercare sistemele energetice din regiune pentru prima dată în această iarnă.

Helsinki va înregistra minime de -11,5C timp de patru zile consecutive începând de sâmbătă, în timp ce alte capitale nordice vor îngheța, potrivit Maxar Technologies Inc. Frigul va cuprinde, de asemenea, Germania și Marea Britanie, iar la Londra se așteaptă ca temperaturile să ajungă la zero grade sâmbătă.

„Averse de iarnă, și vânturi puternice sunt probabile în zonele de nord și est, cu riscul de înghețuri peste noapte crescând pe parcursul weekendului”, a declarat Met Office din Marea Britanie.

În același timp, este posibil ca turbinele eoliene din Germania să producă niveluri aproape record de energie în această săptămână, la sfârșitul acestei săptămâni, potrivit BNNBloomberg.

Producția turbinelor ar urma să ajungă la 50,08 gigawați joi, la ora 18:00, potrivit datelor ECMWF compilate de Bloomberg. Aceasta este la mică distanță de recordul de 50,8 gigawați de energie stabilit în ianuarie, potrivit European Energy Exchange AG.