Info

Un român este investit președinte al Camerei Reprezentanților din Arizona, SUA! Cine este Ben Toma

Un român este investit președinte al Camerei Reprezentanților din Arizona, SUA! Cine este Ben Toma
sursa: facebook

Ben Toma, un american de origine română, a fost investit luni în funcţia de președinte al Camerei Reprezentanților a Statului Arizona. Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii a fost invitat să participe la sesiunea de deschidere a Camerei Reprezentanților a Arizonei. 

Ambasada României în SUA a anunțat într-o postare pe Facebook că Dan Andrei Muraru, ambasadorul României, va participa la sesiunea de deschidere a Camerei Reprezentanților a Arizonei: „Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a fost invitat să participe, luni, 9 ianuarie 2023, la sesiunea de deschidere a Camerei Reprezentanților a statului Arizona, în cadrul căreia președintele (speaker-ul) ales al acestui for legislativ, Ben Toma, va fi învestit în funcție”. 

Ben Toma trăiește în SUA de 35 de ani 

Ben Toma s-a mutat împreună cu familia sa în 1987 din Cluj în Statele Unite la vârsta de 8 ani. În postarea ambasadei relatează că „În urma alegerilor americane de la mijloc de mandat care au avut loc anul trecut, Ben Toma a devenit românul cu cea mai înaltă funcție politică din SUA, după ce a fost ales de către grupul parlamentar al Partidului Republican ca președinte al Camerei Reprezentanților din statul Arizona. 

În legislatura trecută, Ben Toma deținuse funcția de lider al majorității republicane din Camera Reprezentanților Arizona”, conform postării de pe Facebook, citată de Spotmedia.

„Membrii grupului republican din Camera Reprezentanților din cadrul celei de-a 56-a legislaturi din Arizona l-au ales astăzi pe reprezentantul Ben Toma din Peoria pentru a fi următorul președinte al Camerei. Speakerul ales Toma reprezintă Districtul legislativ 27 și a servit în Cameră din 2017. Toma a ocupat funcția de lider al majorității în actuala 55-a legislatură”, a scris pe Facebook Arizona House GOP despre românul stabilit în America. 

 Ben Toma a fost denumit „Legislatorul Anului” în 2022  

Liderul majorității, Ben Toma, a fost desemnat „Legislatorul anului” de către American Legislative Exchange Council pentru anul trecut. 

Într-o altă postare de pe Facebook, Arizona House GOP a scris despre titlul câștigat de americanul cu origini române: Liderul majorității republicane din Camera Reprezentanților, Ben Toma, a fost selectat de către Consiliul American Legislative Exchange Council (ALEC) pentru a primi premiul „Legislatorul anului 2022”, în semn de recunoaștere a „muncii sale neobosite pentru susținerea principiilor guvernării limitate, a piețelor libere și a federalismului”. 

Liderul majorității Toma a sponsorizat și a condus efortul de succes din acest an pentru a trece HB 2853, care a extins eligibilitatea pentru programul Arizona’s Empowerment Scholarship Account la fiecare familie din Arizona, oferind părinților libertatea de a alege educația care se potrivește cel mai bine nevoilor copilului lor. De asemenea, a fost autorul unei reforme fiscale istorice, inclusiv o rată unică de impozitare de 2,5 %, adoptată de republicani în 2021, care a oferit locuitorilor Arizonei o ușurare economică chiar atunci când aveau cea mai mare nevoie de ea și a contribuit la alimentarea creșterii numărului de locuri de muncă și a afacerilor din acest stat. 

Toma va primi premiul în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Jefferson de la ALEC, care va avea loc pe 30 noiembrie la Washington, D.C.. 

Ben Toma este liderul majorității republicane din Camera Reprezentanților din Arizona și deservește Districtul legislativ 22, care include Surprise, Sun City West, Peoria și Glendale”, se arată în postare.