Infofinanciar > Lumea la zi > Un nou eșec al programului spațial japonez. Racheta H3, autodistrusă la cinci minute de la marea lansare
Lumea la zi

Un nou eșec al programului spațial japonez. Racheta H3, autodistrusă la cinci minute de la marea lansare

Racheta japoneză H3 a explodat la câteva minute după lansare
sursă foto: captură video

Un nou eșec al programului spațial japonez început în 2015, după ce racheta H3 a suferit o serie de probleme serioase la doar cinci minute de la lansare, motiv pentru care centrul de comandă a trebuit să o distrugă de la distanță. Motivul ar fi acela că au apărut probleme la motorul treptei secundare.

Situația se complică astfel major, în condițiile în care japonezii trebuie să construiască o nouă rachetă pentru a lansa sateliții programați, lucru care cere timp și bani. Incidentul a avut loc miercuri noaptea, atunci când racheta a fost lansată cu succes de la centrul spațial de la Tanegashima. Cu toate că lucrurile dădeau semne că vor merge mai bine decât la încercarea din data de 17 februarie 2023, atunci când racheta nici măcar nu a părăsit solul, lucrurile au luat o turnură complicată la câteva minute după ce aceasta se afla în aer.

Comandă de autodistrugere la câteva minute după decolare

În prezent, lansarea a fost considerată un succes doar în primă fază, însă la doar 5 minute și 27 secunde de la desprinderea de sol s-a dat de la distanță comanda de autodistrugere. Motivele au ținut de siguranță, după ce motorul treptei secundare nu a putut fi pornit din centrul de comandă, iar acest lucru putea să ducă la o serie de complicații, după ce a schimbat traiectoria dorită pentru a duce misiunea la bun sfârșit. În caz contrar, putea provoca distrugeri sau victime la căderea pe Pământ. Conform specialiștilor, aprinderea miezului central plus două propulsoare solide de rachetă (SRB) și decolarea pare să fi fost nominală, însă miezul central al primei etape pare să fi scăpat de sub control la scurt timp după finalizarea arderii SRB și separare.

La 15 minute de la lansare, cei de la JAXA, agenția spațială japoneză, au confirmat că misiunea a fost un eșec. Resturile rachetei au căzut undeva în largul coastelor filipineze, scrie BBC.

Directorul agenției JAXA și-a cerut public scuze pentru eșec și a spus că se va face o investigație completă în viitorul apropiat pentru a descoperi motivele pentru care misiunea nu a reușit. În prezent, analiștii arată că Japonia s-a concentrat prea mult pe excelență la capitolul tehnic, însă nu și pe utilitate și pe reducerea costurilor programului spațial.

Racheta, construită în totalitate în Japonia

Vehiculul spațial H3 este considerat un sistem japonez de lansare cu consumabile, fiind alimentat cu rachete de propulsie lichidă și cu boostere solide de rachetă atașate. Mitsubishi Heavy Industries (MHI) și JAXA sunt responsabile pentru proiectarea, fabricarea și exploatarea H3. H3 este prima rachetă din lume care utilizează un ciclu cu expansor pentru motorul primei trepte.

Începând cu iulie 2015, configurația minimă este de a transporta o sarcină utilă de până la 4.000 kg pe orbita sincronă cu Soarele (SSO) pentru aproximativ 5 miliarde de yeni, iar configurația maximă este de a transporta peste 6.500 kg pe orbita de transfer geostaționară.

Prima încercare de lansare a avut loc la 17 februarie 2023. Cu toate acestea, în urma unei numărători nominale și a aprinderii LE-9, lansarea a fost anulată înainte de decolare, deoarece „a fost găsită o anomalie în sistemul primei etape, iar semnalele de aprindere pentru SRB-3 nu au fost trimise”. JAXA a mai spus că va trebui să întoarcă racheta la VAB înainte de a încerca o a doua încercare de lansare înainte de sfârșitul lunii martie.

Mitsubishi Heavy Industries a supervizat dezvoltarea și fabricarea celulei rachetei H3 și a motoarelor cu combustibil lichid, în timp ce IHI Corporation a dezvoltat și fabricat turbopompele motoarelor cu combustibil lichid și boosterele cu combustibil solid, iar Kawasaki Heavy Industries a dezvoltat și fabricat carcasele încărcăturii utile. Fibra de carbon și rășina sintetică utilizate pentru carcasa motorului de propulsie cu combustibil solid și carcasele încărcăturii utile au fost dezvoltate și fabricate de Toray. Principalul accent în proiectare este reducerea costurilor, costurile de lansare planificate pentru clienți fiind cuprinse între 50 și 65 de milioane de dolari SUA.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.