Info

Un brand de lux românesc în inima Romei! Bucureșteanca care i-a cucerit pe italieni cu bijuteriile pe care le creează

bijuterii ramona herda lofficielitalia.com
sursă foto: lofficielitalia.com

Ramona Herda este o româncă născută în București, însă locuiește de ani buni în Italia, țară unde se mândrește cu originile sale. Aceasta are în capitală, la Roma, o afacere în care a investit foarte mult, însă rezultatele sunt unele pe măsură. În ciuda competiției, căci orașul este cunoscut pentru influența pe care o are în lumea modei, se pare că bijuteriile artizanale ale Ramonei sunt extrem de apreciate.

„Am decis ca Roma să fie casa mea, dar nu se știe pentru cât, pentru că sunt îndrăgostită de acest oraș și pentru că inspirația mi-o iau din arhitectura Romei, care este unul dintre cele mai frumoase orașe. Momentul în care mi-am murdărit mâinile a devenit cea mai fericită zi din viața mea și am știut că asta voi face toată viața”, spune Ramona în cadrul unui interviu.

Un vis devenit realitate

Ramona Herda provine dintr-o familie de arhitecți din Capitala României, familie de unde a și moștenit talentul și pasiunea pentru artă și estetic. Încă din adolescență a visat să aibă o asemenea realizare, propria ei afacere prin care să-și exprime creativitatea. Oportunitatea a găsit-o, însă, la Roma, unde s-a stabilit în urmă cu aproape zece ani, însă planurile nu au mers chiar cum voia ea.

„La 17 ani am venit cu părinții mei în vizită și i-am spus mamei mele în fața Vaticanului că într-o zi voi trăi aici și că voi avea o mașină foarte mică”, spune antreprenoarea. La acel moment nu își închipuise, însă, că va ajunge bijutier, iar acum se simte mulțumită și recunoscătoare pentru rezultatele sale. „Nu mi-am dorit niciodată să devin bijutier. Mama m-a întrebat înainte să plec dacă aș vreau să fiu bijutier și i-am spus că nu îmi voi murdări niciodată mâinile”.

Italia, cu toată cultura și istoria sa, a fost ca o dragoste la prima vedere pentru Ramona. Tocmai de aceea s-a și hotărât să studieze în această țară, urmând un curs intensiv la Accademia di Arte din Florența dar și cursurile Academiei de Artă și Design de la Roma. Ramona povestește cât de importantă a fost o asemenea expereință pentru ea: „În prima lună, la școală, la prima oră de laborator, momentul în care mi-am murdărit mâinile a devenit cea mai fericită zi din viața mea și am știut că asta voi face toată viața”, citează adevarul.ro.

2019 – apare brandul Herda

Ceea ce a învățat în Italia a fost doar scânteia care a aprins fitilul. Asta pentru că, în anul 2019, apare brandul Herda, brand care-i poartă numele. „Am pornit cu inaugurarea brandului în 2019, am avut primele vitrine la Capri, în două hoteluri foarte mari, iar pentru mine a fost o onoare să ajung să îmi pun bijuteriile alături de firme renumite”. Începutul și primii pași au fost, însă, foarte grei pentru Ramona care spune că, în ciuda tuturor impedimentelor, a reușit să se motiveze și să nu dea înapoi

„Am crezut foarte mult în acest vis, care a devenit realitate. Am renunțat la tot și mi-am deschis un business cu bijuterii de argint și perle. Pot spune că businessul a mers bine, am avut un magazin online, am vândut foarte bine în Franța și în Marea Britanie. Apoi am simțit că vreau mai mult și mi-am dorit să învăț să desenez. Mă aflu astăzi aici pentru că am urmat această facultate de desen”, a declarat designerul de bijuterii.

Cu propriile mâini

Ramona este singura care se ocupă de partea creativă. Ea desenează bijuteria și tot ea o realizează. Singura etapă în care lucrează și cu altcineva este cea de așezare a pietrelor pe bijuterie. Ceea ce este special la arta Ramonei este tocmai povestea din spatele fiecărei bijuterii. Designerul a dat exemplul unui pandantiv-broșă, „inspirat din arhitectura unui hotel de pe o insulă, deoarece mă inspiră foarte tare Le Corbusier“, la care a lucrat aproape patru luni.