Info

Ultimele declarații ale lui Marius- Constantin Budăi. Când dă înapoi banii de pensii tăiați ilegal

Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii Sursa foto Constanta 100%
Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii Sursa foto: Constanta 100%

Ministrul Muncii, Marius-Constantin Budăi a fost prezent în cadrul unei emisiuni la Antena 3-CNN în cursul zilei de astăzi. Acesta a răspuns la mai multe întrebări ale cetățenilor din România, printre care și banii tăiați ilegal pe care trebuie să îi dea înapoi românilor. 

„Pensiile se plătesc lună pe lună, nu ca la salarii. Decizia a venit ulterior la tot ce înseamnă cupoane. Nimeni nu a vrut să oprească cupoanele pe luna ianuarie. Avem aceste calcule până la noapte. 

Întrebat de prezentatoare dacă cei 200.000 de pensionari vor primi pensii mai mari cu 10% plus 10%  pe luna trecută, ministrul Muncii a răspuns pozitiv.

„Da, așa este. Așa a fost decizia curților”, a spus ministrul.

Pensia minimă a ajuns la 3.000 de lei 

Ultimele declarații ale ministrului Muncii au făcut trimitere la pensia minimă care va ajunge la valoarea de 3.000 de lei, față de 1.125 d elei cum este la momentul actual. Acesta însă nu a știut să dea un răspuns clar care ar fi suma necesară lunară pe care seniorii românii ar trebui să o primească pentru un trai decent.

„Este o întrebare foarte grea și am făcut greșeala o dată să răspund cu o cifră exactă. N-am să vă răspund cu o cifră, pentru că orice cifră voi spune eu acum cineva o să vină și o să spună că este prea mică sau este prea mare”, a spus Marius-Constantin Budăi.

Acesta a continuat, exprimându-și opinia față de valoarea pensiei minime: „În concepția mea, dacă România și-ar permite astăzi, eu cred că pensia minimă în România ar trebui să fie aici, unde noi ne adresăm cu măsurile”.

De asemenea, ministrul Munciia vorbit și desre decizia de creștere a salariului minim la valoarea de 3.000 de lei.

„Am onoarea să fiu prieten cu ministrul Muncii din Germania și mi-a trimis la un moment dat un studiu făcut în Germania de economiști de marcă care au arătat că în ultimii 10 ani  Germania a avut o politică abruptă a creșterii salariului minim. Acel studiu a arătat că în Germania acea politică de creștere a salariului minim, mai agresivă puțin, a creat creșterea economică. Este un studiu pe care îl poate accesa oricine. Tot un guvern PSD, dacă vă aduceți aminte, în 2018 a instituit salariul minim în construcții. Cel care acum e 3.000 de lei brut”, a explicat Marius-Constantin Budăi.

Știre în curs de actualizare.