Infofinanciar > Info > UE vrea muncitori români! Care sunt cele mai cerute meserii în Europa și în ce țări
Info

UE vrea muncitori români! Care sunt cele mai cerute meserii în Europa și în ce țări

Șantier
Sursă foto: Economedia

Dat fiind deficitul de pe piața muncii, lucrătorii în construcții, șoferii de TIR și cadrele medicale sunt la mare căutare în Europa. 

Țările care au cea mai mare nevoie și caută muncitori români sunt Germania, Olanda, Franța, Marea Britanie și Norvegia. Angajări se fac și în țările nordice europene, precum Norvegia și Suedia. 

Posturile de șoferi, printre cele mai solicitate din UE 

Cele mai multe oferte pentru șoferii de TIR sunt din Germania, Olanda, Franța, Norvegia și Marea Britanie. 

În acest moment, muncitorii în construcții dar și șoferii de autocamioane de mare tonaj. Salariile pentru aceste posturi, ajung și la 3.000 de euro, pentru un angajat fără experiență în domeniu.  

Iar, pentru unul dintre cele mai bine plătite job-uri, în domeniul IT, salariul ajunge la 4.000 de euro cu cinci ani de experiență. 

Posturile de șoferi sunt unele dintre cele mai solicitate din Uniunea Europeană. EURES, rețeaua care colaborează cu Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE), a făcut public un anunț pentru șoferi de autobuz, în Norvegia, pentru compania Connect Bus. Compania caută să angajeze șoferi de autobuz pentru sediul său din Stavanger, Norvegia. 

Cum poți găsi un astfel de loc de muncă 

Facilitatea „EURES Search for a job” are o interfață de căutare ușor de utilizat. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot selecta, de exemplu, o țară, o regiune, o profesie, un tip de contract sau pot combina mai multe criterii pentru a găsi un loc de muncă. Este disponibil în cele 25 de limbi ale SEE. 

Locurile de muncă vacante postate pe portalul EURES sunt, în mare parte, importate direct din bazele de date naționale de locuri de muncă vacante. În general, doar titlul și descrierea postului sunt redactate în limba națională a țării sursă. Alte detalii despre post, cum ar fi tipul de contract, experiența și nivelul de educație necesar, sunt adesea traduse. 

Informații referitoare la anunțurile locurilor de muncă, cazare sau chiar cursuri de integrare se pot găsi pe site-ul eures.eu.  

Potrivit EURES „ Aceștia pot beneficia de oportunități de a studia sau de a lucra în alte state membre și pot beneficia de un portal european al mobilității cercetătorilor. Un nou site web – EURAXESS – Cercetători în mișcare – este disponibil în prezent și oferă o gamă largă de servicii. Acesta este un ghișeu unic pentru toți cei care doresc să își avanseze cariera și să se dezvolte personal prin mutarea în alte țări. Acest serviciu gratuit și personalizat vă oferă informații complete și actualizate despre locurile de muncă vacante și oportunitățile de finanțare în fiecare domeniu de studiu din Europa. De asemenea, este un prim punct de contact în ceea ce privește drepturile dumneavoastră, precum și cele ale instituțiilor de cercetare și de finanțare, și oferă mai multe link-uri care vă vor ajuta atât înainte, cât și după mutare”. 

Pe site-ul EURES se mai pot găsi și informații referitoare la găsirea locurilor de muncă în afara țării, organizații internaționale, agenții private de angajare și recrutare, aspecte practice și juridice ale mobilității, aplicarea pentru un job în străinătate, procesul de testare, selectare și interviu, iar un ultim set de informații sunt referitoare la sfaturi pentru desfășurarea mutării în altă țară, potrivit B1TV.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.