Infofinanciar > Lumea la zi > Ucraina și Polonia colaborează! Se dorește soluționarea diferendului lor agricol
Lumea la zi

Ucraina și Polonia colaborează! Se dorește soluționarea diferendului lor agricol

ucraina polonia (Sursă foto: dreamstime)
Sursa foto: arhiva companiei

În ziua de joi, 28 martie, șefii de guvern din Polonia și Ucraina au transmis că au realizat „un pas înainte”. Acesta se îndreaptă spre rezolvarea neînțelegerii agricole. Evoluția a avut loc în cadrul unei întrevederi care a fost așteptată un timp îndelungat. Aceasta s-a desfășurat joi, 28 martie, la Varșovia.

„Căutăm soluţii bune pentru ambele părţi în domeniul agriculturii, am făcut un pas înainte”, este declarația oferită de Donald Tusk. „Căutăm soluţii care poate că nu vor satisface toate părţile, dar care vor proteja interesele fundamentale ale fermierilor şi producătorilor polonezi, pe de o parte, şi ale fermierilor ucraineni, pe de altă parte”, a mai transmis acesta.

Începând cu luna februarie a acestui an, fermierii polonezi au blocat punctele de trecere a frontierei cu Ucraina. Aceasta este modalitatea prin care ei au protestat contra concurenței pe care o găsesc drept neloială a produselor alimentare de origine ucraineană. Această țară, care se află în război, este scutită de taxe vamale de către UE. Măsura se aplică din anul 2022, informează agerpres.ro