Infofinanciar > Info > Tutunul, unul dintre principalii stabilizatori ai economiei! Cât a contribuit Philip Morris la bugetul statului în 2021
Info

Tutunul, unul dintre principalii stabilizatori ai economiei! Cât a contribuit Philip Morris la bugetul statului în 2021

Philip morris
Credit imagine: arhivă proprie

Este cunoscut faptul că marile companii producătoare de tutun fac parte dintr-o industrie unde competiția este una acerbă. Pe lânga acest lucru, ele sunt printre cei mai importanți factori care contribuie la economia unei țări. Acest lucru este valabil și în cazul României.

Un studiu recent făcut public arată că Philip Morris International are o contribuție remarcabilă la crearea de valoare și dezvoltarea durabilă în România”. Studiul a analizat evoluția principalilor indicatori aferenți activității companiei la nivelul perioadei 2016-2020 și a fost realizat de Strategic Thinking Group la comanda Philip Morris.

Philip Morris International (PMI) și Strategic Thinking Group au făcut public studiul „Impactul economic al Philip Morris International în România – Contribuția Philip Morris International la crearea de valoare și dezvoltarea durabilă în România”. Studiul a analizat evoluția principalilor indicatori aferenți activității companiei la nivelul perioadei 2016-2020.

Philip Morris International este al doilea cel mai mare jucător de pe piața FMCG din România

Astfel, conform studiului citat, în 2020, Philip Morris International este al doilea cel mai mare jucător de pe piața FMCG din România. Compania generând în acest an o cifră de afaceri 3,43 de miliarde RON. Activitatea economică a companiei reprezintă echivalentul a 0,42% din PIB-ul României.

Acceze în valoare de 1,9 miliarde de lei

Totodată, vânzările de produse PMI pe piața din România au generat accize în valoare de 1,9 miliarde RON și TVA în cuantum de 0,6 miliarde RON.

Philip Morris International operează în România prin două entități: Philip Morris Trading SRL și Philip Morris România SRL. Conform studiului realizat de Strategic Thinking Group, în 2020, compania a fost al doilea cel mai mare jucător de pe piața bunurilor de larg consum (FMCG) din România și un contribuabil important la bugetul de stat. Vânzările de produse Philip Morris pe piața din România au generat accize în valoare de 1,9 miliarde RON și TVA în cuantum de 0,6 miliarde RON. Sumele virate de companie la bugetul de stat, cu titlu de taxe și impozite, reprezintă echivalentul a 1,7% din încasările fiscale totale ale guvernului în anul 2020. Accizele plătite de PMI în România reprezintă 13% din veniturile bugetare din accizele pe tutun în 2020.