Infofinanciar > Lumea la zi > Trupele rusești, nevoite să ajungă la Kiev! Dmitri Medvedev: „Toate obiectivele Moscovei ”trebuie să fie atinse””
Lumea la zi

Trupele rusești, nevoite să ajungă la Kiev! Dmitri Medvedev: „Toate obiectivele Moscovei ”trebuie să fie atinse””

Medvedev sursa foto Romania Libera
sursa foto Romania Libera

Într-un interviu acordat unor agenții de presă rusești, Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului Securității din Rusia, a afirmat că trupele ruse ar putea fi nevoite să avanseze până la Kiev sau Lvov, în cazul în care acest lucru va fi necesar.

„Nimic nu poate fi exclus. Dacă trebuie să ajungă la Kiev, atunci vor trebui să meargă la Kiev, dacă trebuie să ajungă la Lvov atunci vor trebui să meargă la Lvov, pentru a distruge această infecţie”, a declarat Medvedev, președinte al Rusiei între 2008 şi 2012, citat de RIA Novosti.

Medvedev a explicat că, din perspectiva obiectivelor militare ale Rusiei, este necesară crearea unei „fâșii de securitate” la frontiera sa de vest, pentru a proteja teritoriul rus de armele care pot trage de la distanțe de „70 până la 100 de kilometri”.

„Toate obiectivele stabilite pentru protejarea teritoriului nostru, adică a teritoriului Federaţiei Ruse, trebuie să fie atinse”, a mai spus acesta.

Medvedev transmite mesajul lui Stalin

Potrivit informațiilor furnizate de EFE și Meduza.io, cu o zi înainte, Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului Securității din Rusia, a citit un mesaj al liderului sovietic Iosif Stalin din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a încuraja șefii întreprinderilor din industria militară să ia măsuri pentru creșterea producției de armament necesar campaniei militare din Ucraina.

„Vreau să mă fac auzit şi să luaţi aminte la cuvintele generalisimului. După cum bine ştiţi rezultatele unor astfel de declaraţii au fost impresionante şi, dacă nu ar fi fost aşa, înţelegeţi ce s-ar fi întâmplat’, a spus Medvedev, făcând aluzie la execuţiile în masă din acea perioadă, potrivit unei înregistrări video postate pe canalul său Telegram.

„Vă cer să îndepliniţi cu onestitate şi la timp comenzile de furnizare de carcase de tancuri pentru fabrica de tractoare din Celiabinsk. Acum vă cer şi aştept să vă faceţi datoria faţă de Patrie. Peste câteva zile, dacă se va dovedi că nu v-aţi îndeplinit datoria faţă de patrie, voi începe să vă anihilez ca pe nişte criminali care nu respectă onoarea şi interesele patriei lor. Nu trebuie să permitem ca soldaţii noştri să sufere pe front din cauza lipsei de tancuri, în timp ce departe, în spatele frontului, cineva trândăveşte şi se răcoreşte”, le transmitea Stalin conducătorilor întreprinderilor militare de la acea vreme.

Telegrama citită de Dmitri Medvedev în declarațiile sale de presă datează din 17 septembrie 1941, la câteva luni după invazia nazistă a Uniunii Sovietice. Medvedev a menționat că a dorit să încurajeze șefii corporațiilor din industria militară, folosind această telegramă a lui Stalin, care a murit acum 70 de ani.

Medvedev consideră că Ucraina ”o merită”

Dmitri Medvedev a adoptat un limbaj belicos și agresiv împotriva Ucrainei și a Occidentului, utilizând expresia „o merită”. Acesta a mers până la stadiul de a amenința cu bombardarea Curții Penale Internaționale (CPI) după ce aceasta a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin. Această declarație a avut loc la începutul conflictului din Ucraina.

În ciuda afirmațiilor serviciilor de informații occidentale și ucrainene privind scăderea producției de armament, Dmitri Medvedev susține că Rusia are „suficientă muniție” și că unele uzine din industria militară și-au crescut ritmul de producție de zece ori. Cu toate acestea, informațiile contradictorii se referă în special la rachetele de croazieră Kalibr și rachetele Iskander, conform Agerpres.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.