Infofinanciar > Lumea la zi > Ziua în care Trump trebuie să plătească o avere. Riscă să-și piardă proprietățile dacă nu achită 450 de milioane de dolari 
Lumea la zi

Ziua în care Trump trebuie să plătească o avere. Riscă să-și piardă proprietățile dacă nu achită 450 de milioane de dolari 

Trump: SUA rămâne în NATO dacă țările europene joacă corect
sursa foto arhiva

Donald Trump are termen până la finalul zilei de luni să depună o cauțiune. În scopul de a acoperi o sentință civilă de 454 de milioane de dolari pentru fraudă. În consecință, riscă ca statul New York să confiște unele dintre proprietățile sale de marcă.

Trump încearcă să redevină președinte în 2024. Acesta trebuie fie să plătească banii din propriul buzunar, fie să depună o cauțiune în timp ce face apel la hotărârea judecătorului Arthur Engoron din 16 februarie împotriva sa. Potrivit acuzațiilor din acest caz, fostul președinte și-a manipulat averea netă și valorile proprietăților companiei imobiliare a familiei sale. În scopul de a păcăli creditorii și asigurătorii.

Trump riscă să-și piardă proprietățile

Vineri, campania lui Trump a făcut apel la donații din partea „unui milion de patrioți pro-Trump”. Afirmând că „emblematicul Trump Tower” se numără printre proprietățile sale care riscă să fie confiscate. Cazul suprimă centrul  imaginii sale publice de om de afaceri prosper. Trump a devenit celebru ca dezvoltator de proprietăți strălucitoare precum Trump Tower din Manhattan. Acesta se laudă adesea cu succesul său financiar, chiar dacă companiile sale au avut uneori probleme.

Trump este candidatul republican care îl provoacă pe președintele democrat Joe Biden la alegerile americane din 5 noiembrie. Acesta se confruntă acum cu o mare de griji financiare. Inclusiv cu o strângere de fonduri pentru campanie care rămâne în urma rivalului său. Hotărârea în acest caz a fost pronunțată în Manhattan. Unde proprietăți ale lui Trump, precum Trump Tower sau 40 Wall Street, ar putea fi în vizorul procurorului general al New York-ului, Letitia James, o democrată care a intentat procesul civil în 2022.

James a notificat, de asemenea, comitatul Westchester, la nord de New York, cu privire la această hotărâre. Un pas spre o eventuală confiscare a bunurilor de acolo. Cum ar fi un teren de golf Trump și un conac cu 60 de camere și o proprietate numită Seven Springs.

Provocări juridice și logistice

Preluarea controlului asupra proprietăților ar ridica o serie de provocări juridice și logistice pentru biroul procurorului general. Plasarea de privilegii asupra acestora pentru a se asigura că nu sunt vândute sau transferate și urmărirea activelor lichide ale lui Trump ar fi mai simplă. Trump a negat că ar fi comis vreo infracțiune și a calificat cazul drept motivat politic.

Trump este primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații penale. Acesta a fost pus sub acuzare în patru cazuri separate. Pledând nevinovat în fiecare dintre ele. Într-unul dintre aceste cazuri, un judecător din New York urmează să audieze luni argumentele. Privind încercarea lui Trump de a amâna data de începere a procesului de la jumătatea lunii aprilie pentru acuzațiile legate de mită. Bani care au fost plătiți actriței Stormy Daniels înainte de alegerile americane din 2016.

Caz de fraudă civilă

În cazul civil de fraudă, avocații lui Trump au declarat că 30 de companii de garanție au respins cererile sale. Cu privire la depunerea unei cauțiuni care să garanteze hotărârea judecătorească. De asemenea, avocații au dorit să i se permită fostului președinte să depună în schimb 100 de milioane de dolari. Aceștia au cerut unei curți de apel de stat de nivel mediu să amâne executarea hotărârii. În timpul unei depoziții din 2023 a biroului procurorului general, controversatul miliardar a declarat că firmele sale aveau peste 400 de milioane de dolari în numerar.

Într-o postare pe rețelele de socializare de vineri, el a spus că avea aproape 500 de milioane de dolari în numerar. Dar că intenționa să folosească o mare parte din bani pentru campania sa. „Voi fi nevoit să ipotechez sau să vând mari active, poate la prețuri de vânzare la foc”, a scris fostul președinte pe rețelele de socializare săptămâna trecută.

Bani pierduți în instanță

Trump a fost cu un pas mai aproape de un câștig extraordinar vineri. După ce investitorii au aprobat un acord de 5,7 miliarde de dolari. Pentru a lista la bursă compania care deține platforma sa Truth Social. Participația majoritară în această companie, Trump Media & Technology Group, valorează aproximativ 3,3 miliarde de dolari.
Dar chiar dacă tranzacția se va finaliza în această săptămână, nu este clar dacă aceasta l-ar ajuta pe fostul președinte să acopere judecata. Asta pentru că el a acceptat anterior termeni care îi interzic să își vândă acțiunile timp de șase luni. Sau chiar să se împrumute pe baza acestora.

Înaintea procesului de trei luni, fără jurați, din Manhattan, judecătorul a constatat că Trump a comis o fraudă prin supraevaluarea proprietăților. Inclusiv a imobilului său Mar-a-Lago din Florida, a apartamentului său penthouse din Trump Tower din Manhattan, precum și a diferitelor clădiri de birouri și terenuri de golf. Acest caz nu este singurul care a secătuit finanțele lui Trump. Luna aceasta, Trump a depus o cauțiune de 91,6 milioane de dolari. Pentru a acoperi un verdict de defăimare de 83,3 milioane de dolari pentru scriitorul E. Jean Carroll. Ea l-a dat în judecată după ce Trump a numit-o mincinoasă. Pentru că l-a acuzat că a violat-o în urmă cu zeci de ani. El a negat că ar fi greșit, conform Reuters .