Lumea la zi

Trump poate reveni pe Twitter, la nici doi ani după ce a fost „suspendat definitiv”! Fostul președinte nu dorește acest lucru

trump twittwr news.sky.com
sursă foto: news.sky.com

La câteva zile după violențele ce au avut loc la Capitol Hill, din Washington DC, contul de Twitter al lui Donald Trump a fost suspendat definitiv. De asemenea, el a fost eliminat și de pe alte rețele de socializare după respectivul incident.

Pe 19 noiembrie, Elon Musk a restabilit contul de Twitter al fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump. Decizia a fost luată în urma unui sondaj realizat de Musk în care a cerut oamenilor să decidă dacă contul lui Trump ar trebui sau nu să fie repornit. Într-un tweet, Musk a scris: „Oamenii au au avut ultimul cuvânt! Trump se întoarce pe Twitter. Vox Populi, Vox Dei”. Expresia latină de la sfârșitul tweet-ului se traduce literal prin „vocea poporului este vocea lui Dumnezeu”.

 

„Twitter-ul lui Trump vrem!”

Pe 18 noiembrie, Elon Musk a organizat un sondaj pe Twitter în care le cerea oamenilor să decidă dacă contul fostului președinte al SUA ar trebui să fie readus în drepturi. Sondajul a primit 15 milioane de voturi în 24 de ore. 51,8% dintre oameni au votat în favoarea restabilirii contului lui Trump, în timp ce 48,2% au votat împotrivă.

La un moment dat, Musk a precizat că sondajul a primit aproximativ un milion de voturi pe oră. În plus, potrivit lui Musk, aproximativ 134 de milioane de persoane au vizualizat sondajul. În ceea ce-l privește pe trump, acesta și-a îndemnat admiratorii să voteze în „pozitivitate”.

Cu câteva ore înainte ca sondajul să se încheie, Trump a publicat o postare pe Truth Social, o platformă de socializare susținută de acesta după părăsirea Twitter, prin care îi îndemna pe oameni să voteze în ”DA„ la un sondaj pe Twitter inițiat de Musk. El a spus: „Votați acum pentru mine, dar nu vă faceți griji, nu plecăm nicăieri. Aplicația Truth Social este una specială!”, citează opindia.com.

Trump nu are chef să revină pe Twitter

În timp ce sondajul primea un răspuns fără precedent pe Twitter, Trump a fost întrebat dacă plănuiește să revină pe acest canal de socializare în cazul în care contul său va fi redat în folosință, în timpul unei sesiuni QA cu NTD News.

Trump l-a lăudat pe Elon Musk și a spus: „El a realizat un sondaj și am auzit că este foarte copleșitor, foarte zdravăd, numeric vorbind. Dar eu am Truth Social, care este cu adevărat fantastic. Se descurcă fenomenal de bine. Poate că presa nu vorbește despre el, dar se descurcă fenomenal de bine. Cred că implicarea este mult mai bună și mai benefică decât pe Twitter, iar acesta se ocupă de vocile care au vrut cu adevărat să fie cenzurate…”

El a adăugat: „Nu a am niciun motiv să revin pe Twitter. Au o mulțime de probleme pe acea aplicație, vedeți ce se întâmplă. Acest sondaj al lui Musk s-ar putea să reușească. S-ar putea să nu reușească. Dar problemele sunt incredibile. Angajamentele sunt unele negative. Aveți o mulțime de roboți, aveți o mulțime de conturi false, pe care cred că ar trebui să le abordeze. Dar Truth Social are loc pentru o mulțime de oameni și nu văd de ce să mă întorc la Twitter”.