Infofinanciar > Lumea la zi > Trimisul special al SUA pentru Coreea de Nord va vizita Tokyo și Seul
Lumea la zi

Trimisul special al SUA pentru Coreea de Nord va vizita Tokyo și Seul

coreea de nord sua (sursă foto: dreamstime)
sursa foto arhiva companiei

Trimisul special al SUA pentru problemele legate de drepturile omului în Coreea de Nord, Julie Turner, se va deplasa începând de luni la Tokyo și Seul, a anunțat Departamentul de Stat.

În cadrul vizitei până pe 22 februarie, Turner se va întâlni cu oficiali guvernamentali, activiști și transfugi nord-coreeni, a precizat vineri departamentul într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său.

„Călătoria trimisului special Turner va sublinia angajamentul Statelor Unite de a promova drepturile omului în Coreea de Nord, de a crește accesul la informații necenzurate în interiorul țării închise și de a împuternici vocile supraviețuitorilor care pledează pentru schimbări concrete”, se arată în comunicat.

Turner a preluat postul în iulie anul trecut, după ce acesta a fost vacant din 2017, Statele Unite concentrându-se mai mult pe aducerea Coreei de Nord la masa negocierilor privind programul său nuclear în perioada în care postul a rămas neocupat.

Cu toate acestea, președintele Joe Biden promisese, la preluarea mandatului, că drepturile omului vor fi în centrul politicii sale externe, scrie Reuters.

Pyongyangul a denunțat-o pe Turner – vorbitoare de coreeană și fostă directoare a Biroului pentru Asia de Est și Pacific din cadrul Departamentului de Stat pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncă – ca fiind „rea” și „bătătoare de joc” după ce a fost numită.