Infofinanciar > Lumea la zi > Coreea de Nord s-a dotat cu focoase „super-gigantice”
Lumea la zi

Coreea de Nord s-a dotat cu focoase „super-gigantice”

coreea de nord super focoase (Sursă foto: skynews)
sursă foto: arhiva companiei

Oficialii din Coreea de Nord au declarat că s-au testat rachete de croazieră echipate cu noi focoase „super-gigantice”. De asemenea, au început și testările unui nou tip de rachetă antiaeriană. În acest fel, are loc o serie de demonstrații de armament care îngrijorează acum Coreea de Sud.

Raportul de sâmbătă, 3 februarie, al presei de stat nord-coreene a venit la o zi după ce armata sud-coreeană a declarat că a detectat Nordul lansând mai multe rachete de croazieră în apele din largul coastei sale vestice. Este a patra rundă de lansări de astfel de arme în 2024.

Fotografiile nord-coreene ale testului au arătat o rachetă de croazieră care zbura la joasă înălțime. A lovit apoi o țintă construită pe un țărm de coastă. Iar un alt proiectil s-a înălțat în aer după ce a fost lansat de la sol. Anunțând dezvoltarea unor focoase mai mari pentru rachetele de croazieră, Coreea de Nord ar putea încerca să sublinieze faptul că aceste rachete sunt destinate să fiefolosite în combinație cu arme nucleare, scrie apnews.com.