Infofinanciar > Info > Transgaz, acord de milioane de euro! Ce sumă este prevăzută în contract și unde vor merge acești bani
Info

Transgaz, acord de milioane de euro! Ce sumă este prevăzută în contract și unde vor merge acești bani

Transgaz - sursa foto - ziarullumina.ro
Sursa foto - ziarullumina.ro

Compania Transgaz a semnat, marți, 24 mai, un acord cu Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări SICAV-RAIF. Acest fond comercial este dedicat pentru investițiile la nivel infrastructural din Europa Centrală și de Est iar acordul a fost făcut pentru realizarea, împreună, a unovr investiții în valoare de până la 626 de milioane de euro.

Pentru că România dispune de rezerve interne extinse de gaze naturale și petrol, este anticipat faptul că aceste investiții suplimentare în ceea ce privește infrastructura de transport al gazelor o să stimuleze progresul economic din regiune. De asemenea, în același timp, securitatea energetică europeană și tranziția de energie în regiunea celor Trei Mări sunt sprijinite. Acest lucru este enunțat în cadrul unui comunicat Transgaz.

Pe ce se sprijină acordul

Acordul în ceea ce privește actul de parcurs este bazat pe Termenii de Referință care au fost conveniți anterior în vederea creșterii în mod comun a unui număr de proiecte infrastructurale de gaze naturale pregătită pentru hidrogen în România. Acest lucru se realizează prin intermediul unor societăți noi, mixte, de proiect pe care le dețin Transgaz și 3SIIF.

După ce aceste proiecte vor fi terminate, urmează procesul de vânzare către Transgaz. Compania românească de gaze și 3SIIF prevede faptul că terminarea și semnarea actelor referitoare la tranzacția în trimestul trei din anul 2022. Formarea primei organizații mixte de proiect se preconizează că se va întâmpla înainte ca acest an să ajungă la sfârșit.

Președintele Fondului, Beata Daszynska-Muzyczka, declară, conform Mediafax, următorul lucru: „Securittea energetică în regiunea celor Trei Mări nu a avut niciodată o importanță mai mare. Avem nevoie de o infrastructură energetică de ultimă generație pentru a continua dezvoltarea economiilor noastre. Până în prezent, regiunea a avut cea mai rapidă creștere economică din UE și cred cu tărie că acest lucru va continua să atragă capital privat pentru investiții în infrastructura din regiunea noastră.”.

Ce este 3SIIF

3SIIF reprezintă un fond de tip comercial, care este dedicat investițiilor din infrastructura de tip energetic, de transport și cea digital din statele care fac parte din Uniunea Europeană și care sunt vecine cu Marea Adriatică, Marea Neagră și Marea Baltică.

Investițiile acest fond sunt formate din : Cargounit, cel mai mare operator de leasing de locomotive din Polonia; Enery, o firmă care produce energie regenerabilă și care dezvoltă proiecte în regiune și Greenergy, o platformă cu centre da date care are ca scop satisfacerea necesităților de calcul și colectarea informațiilor din regiune.

Consilierul de investiții exclusiv al Fondului este Amber Infrastructure Group, organizație care este responsabilă și pentru serviciile de inițiere și gestionare a activelor, dar și pentru adunarea de capital.