Infofinanciar > Info > Legea offshore e on pentru promulgare. AUR continuă războiul cu Virgil Popescu. Care sunt acuzațiile
Info

Legea offshore e on pentru promulgare. AUR continuă războiul cu Virgil Popescu. Care sunt acuzațiile

Virgil Popescu - sursa foto - stiripescurt.ro
Sursa foto - stiripescurt.ro

Camera Deputaților a aprobat legea offshore și merge la Klaus Iohannis pentru promulgare. Cei care s-au opus probării acestui proiect de tip legislativ au fost reprezentanții AUR. Per total, decizia a avut 248 de voturi „pentru” și 34 „contra”.

Pe timpul dezbaterilor, Virgil Popescu a spus următoarele lucruri: „Practic, România, în urma adoptării acestui proiect legislativ, poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Au fost blocate până acum. Proiectul aduce stabilitate, predictibilitate, un sistem fiscal prietenos. Dăm certitudinea investitorilor că modelul fiscal, redevențele vor rămâne aceleași pe toată perioada acordurilor petroliere. Mai mult, asigură securitatea energetică a României. Nu pot să nu remarc faptul că la comisii un singur partid s-a opus, că vrea să crească fiscalitatea. Oare ce înseamnă asta? Doriți să rămânem dependenți de gazele rusești? Ascultați de Kremlin și de ordinele lui Putin? Ajunge!”.

Legea este criticată dur de partidul AUR

Finalul acestei declarații s-a referit la refuzul venit din partea partidului AUR. În replică, George Simion vine cu o acuzație la adresa lui Virgil Poescu, spunând că este un „ministru hoț”. Se presupune că liderul AUR este responsabil și pentru faptul că nu a mai avut loc o declarație de presă din partea lui Virgil Popescu, care era urmărit de George Simion. Conducătorul Alianței pentru Unirea Românilor a spus că vrea să îl escorteze afară, numindu-l în mai multe rânduri hoț, conform Mediafax.

În urmă cu o săptămână, proiectul a fost aprobat de către Senat cu 91 de voturi „pro” și 13 „impotrivă”. Radu Oprea, reprezentant PSD a spus că a fost nevoia de revenirea social-democraților la guvernare pentru ca această lege să fie în dezbatere. Tot el evidențiază și cât de important este această lege pentru România, deoarece războiul are loc în vecinătatea țării și nevoia de gaze naturale este mare. A făcut și precizarea că banii care se vor încasa după ce această lege va fi adoptată vor fi redirecționați către comunitățile locale.

Senatorii partidului USR au spus că vor vota acest proiect de lege, motivat de necesitatea acestuia pentru țară.

Încă un reprezentant al AUR a ieșit în evidență prin declarații care criticau aspru proiectul legislativ. Claudiu Târziu a declarat că : „ Eu sunt un om calm și răbdător, dar de data asta sunt pe punctul de a-mi ieși din fire, pentru că nu am văzut o mai mare ipocrizie, o mai mare ticăloșie poleită cu aparența celor mai bune intenții. Sunteți pe cale să votați o lege a trădării naționale și ne spuneți că e bine pentru noi, crezând că noi suntem niște proști. Nu suntem proști, știm exact ce faceți.”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că principalele schimbări aduse la legea offshore sunt reprezentate de: accelerarea investițiilor în zona onshore de adâncime, deblocarea investițiilor din Marea Neagră și asigurarea securității în aprovizionarea țării. Atunci când va producția mai mare decât consumul, România o să poată să devină furnizor de securitate energetică regională.