Infofinanciar > Lumea la zi > Transferul verii! PSG achită clauza de reziliere de 50 de milioane de euro și ia jucătorul de la Barca
Lumea la zi

Transferul verii! PSG achită clauza de reziliere de 50 de milioane de euro și ia jucătorul de la Barca

Transferul verii! PSG achită clauza de reziliere de 50 de milioane de euro și ia jucătorul de la Barca
Sursă foto: Goal.com

Problema contractului jucătorului Kylian Mbappe forțează echipa Paris Saint-Germain (PSG) să cumpere un jucător de la Barcelona. Până luni, clauza de reziliere e de 50 de milioane de euro și campioana Franței vrea să o achite cât mai repde.

Paris Saint-Germain vrea să dea o lovitură de proporții pe piața transferurilor. Aceasta dorește să-l ia pe Ousmane Dembele de la Barcelona.

De ce va fi înlocuit atacantul francez

Contractul jucătorului (PSG) Kylian Mbappe (24 de ani) urmează să se încheie, iar acesta a refuzat să activeze opţiunea care îi putea prelungi şederea în echipă până în iunie 2025, lucru care i-a înfuriat pe oficiali clubului parizian.

Din acest motiv, a fost lăsat în afara lotului deplasat de PSG în Asia, pentru turneul estival din Japonia şi Coreea de Sud, şi a fost informat care îi sunt variantele: îşi prelungeşte contractul cu PSG sau, în caz contrar, se transferă la o altă formaţie în această vară, pentru a nu pleca liber anul viitor.

Chiar mai mult, PSG bănuiesc că jucătorul ar fi ajuns deja la un acord cu Real Madrid, un club de fotbal spaniol, contractul urmând să intre în vigoare din vara anului viitor. Suspiciunile sunt provocate din cauza discuției cu clubul saudit, Al-Hilal. PSG a permis negocierea acestora cu Mbappe, după ce parizienii au acceptat oferta de 300 de milioane de euro, cu bonusuri incluse, înaintată anterior de Al-Hilal. Însă, poziţia atacantului a rămas neschimbată: Mbappe doreşte să plece liber la finalul sezonului 2023-2024.

O schimbare urgentă

Așteptând o decizie în cazul lui Kylian Mbappe, președintele PSG, Nasser Al-Khelaifi, negociază deja cu jucătorul Barcelonei, Ousmane Dembele. Fotbalistul de 26 de ani, cumpărat de Barca în 2017 de la Borussia Dortmund, pentru 135 de milioane de euro, mai are încă din contract. Totuși, în acel document există o clauză de reziliere mică față de prețurile care se vehiculează astăzi în transferuri: 50 de milioane de euro.

Al-Khelaifi este foarte aproape de un acord cu Dembele, căruia i-a propus un contract pe cinci sezoane, până în 2028. Astfel, ar mai fi doar câteva detalii de pus la punct și afacerea s-ar putea încheia în acest weekend. Însă, dacă Mbappe se va transfera până la urmă la Real Madrid, mișcare posibilă în august, echipa ar suferi groaznic din punct de vedere al performanței, conform sursei gsp.ro.