Infofinanciar > Info > Traian Băsescu, scos de autorități din casă! Fostul președinte riscă să fie executat silit
Info

Traian Băsescu, scos de autorități din casă! Fostul președinte riscă să fie executat silit

traian-basescu
sursa fanatik.ro

Este vorba despre Vila de protocol în care, Traian Băsescu, fără drept încă locuiește. A fost emis deja ordin de evacuare pe numele acestuia, însă data a expirat și fostul președinte încă refuză să se mute.

Termenul pe care Traian Băsescu l-a primit pentru a elibera locuința a fost de 60 de zile, care au expirat săptămâna trecută. În urma acestui fapt riscă să fie executat silit. Așadar, după cum a declarat și fostul președinte, este posibil ca în viitor să vedem imagini cu el cum este scos cu forța din casă.

Nu se mută pentru că nu are unde să își pună cărțile

Când a fost întrebat de ce refuză să părăsească casa primită de la stat, acesta a declarat: „ N-am terminat de semnat contractele pentru energie electrică, pentru apă, pentru gaze. Am comandat o mobilă, o bibliotecă, trebuie să pun și cărțile undeva. Eu sper să fie o plecare civilizată, chiar dacă oamenii politici din România s-au arătat atât de lași, au ținut să facă legi după mine, după ce n-am mai avut putere politică la interior. Cât timp s-au înfruntat cu mine n-au fost în stare de nimic. Am primit ieri notificarea de la RAPPS în care se spune că trebuie să evacuez imobilul și că un executor judecătoresc se va ocupa de treaba asta” conform Antena3.

SPP dat în judecată 

În urma sentinței definitive din data de 23 martie 2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a hotărât că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea, fostul președinte a pierdut privilegiile prezidențiale. Administrația Prezidențială i-a retras lui Băsescu indemnizația lunară (de 75% din cea pe care o primește Președintele în funcție). 

Însă, fostul preşedinte îşi cere privilegiile înapoi în instanţă. Acesta a dat SPP în judecată.

Traian Băsescu nu se lasă, acesta își dorește să își primească privilegiile de fost președinte. A dat din nou în judecată Serviciul de Protecție și Pază şi așteaptă stabilirea termenului. Așadar, cere suspendarea notificării primite de la SPP prin care a fost lăsat fără maşină, fără șofer, fără aghiotant și fără pază la locuința de protocol.