Infofinanciar > Lumea la zi > Trai din ce în ce mai greu pentru pensionarii germani. Au ajuns să bea cafea pe datorie
Lumea la zi

Trai din ce în ce mai greu pentru pensionarii germani. Au ajuns să bea cafea pe datorie

Germania vrea să se retragă din UE
Sursa foto: arhiva companiei

Cu toate că Germania este văzută ca o putere economică solidă și stabilă, mulți dintre locuitorii țării se confruntă cu probleme financiare.

O româncă stabilită în Germania a declarat, pe o rețea de socializare, faptul că există pensionari cărora nu le ajung banii de la lună la lună. Ea a mai dezvăluit că seniorii nu au bani pentru a-și acoperi cheltuielile.

„Zilnic îmi vin clienți la gelaterie care se plâng că s-au săturat de situația actuală. Că pensiile sunt o bătaie de joc, că toate s-au scumpit. Am un client cu care sunt prietenă de când am preluat gelateria. Vine mereu să bea un capucino și să mănânce înghețată. A lucrat o viață întreagă, peste 40 de ani, într-o fabrică de microfoane, una dintre cele mai faimoase din zonă. Are o pensie între 1500 și 2000 de euro, sub 2.000 oricum. Și are propria casă.

Cu toate acestea, se întâmplă ca în anumite luni să vină să ia pe datorie. Am un caiet în care notez și m-a rugat frumos: „Uite, pot să iau până săptămâna viitoare, până îmi intră pensia? Îmi dai și mie să beau un capucino?” Vă spun sincer, am rămas șocată”, a declarat românca, conform realitatea.net