Infofinanciar > Info > THE HILL: Joe Biden grațiază șase persoane condamnate pentru infracțiuni legate de droguri și alcool
Info

THE HILL: Joe Biden grațiază șase persoane condamnate pentru infracțiuni legate de droguri și alcool

cnn.com
FOTO:cnn.com

Președintele Biden a grațiat vineri șase persoane care au executat pedepse pentru infracțiuni legate de droguri sau alcool, precum și o femeie care fusese condamnată pentru crimă de gradul doi în timp ce se afla într-o relație abuzivă. Biden a anunțat grațierile înainte de noul an, marcând a treia oară în acest an când președintele și-a folosit puterea de clemență. Anterior, el a grațiat trei persoane în aprilie, precum și mii de persoane în octombrie, care au fost condamnate pentru posesie simplă de marijuana.

„Președintele Biden crede că America este o națiune a celei de-a doua șanse și că oferirea unor oportunități semnificative de răscumpărare și reabilitare le dă posibilitatea celor care au fost încarcerați să devină membri productivi și respectuoși ai societății”, a declarat un oficial de la Casa Albă, adăugând că a doua șansă pentru cei care și-au demonstrat reabilitarea ar trebui să fie un domeniu de acord bipartizan.

Biden l-a grațiat vineri pe Gary Parks Davis, un bărbat în vârstă de 66 de ani care a pledat vinovat la 22 de ani pentru o tranzacție ilegală cu cocaină. Davis a ispășit o pedeapsă de șase luni, a terminat eliberarea condiționată în 1981, a obținut o diplomă de bacalaureat și, în deceniile care au trecut de atunci, și-a administrat propria afacere și a făcut voluntariat în cadrul organizațiilor comunitare.

Președintele american Joe Biden a acordat a doua șansă pentru mai mulți deținuți

De asemenea, președintele l-a grațiat pe Edward Lincoln Do Coito III, un veteran militar care a pledat vinovat în urmă cu mai bine de 20 de ani pentru acuzații de trafic de marijuana. De Coito, în vârstă de 50 de ani, a servit ca curier în cinci sau șase ocazii, a precizat Casa Albă.

De Coito a fost eliberat din închisoare în decembrie 2000. El a servit anterior în armata americană și în Rezervele armatei, obținând diverse distincții în această perioadă. De la eliberare, el a lucrat ca electrician și ca pilot.

Vineri, Biden l-a grațiat pe Vincente Ray Flores, care la vârsta de 19 ani a consumat alcool și ecstasy în timp ce se afla în forțele armate. Ulterior, el a pledat vinovat în fața unei curți marțiale speciale.

Flores, care are 37 de ani, a participat la un program de reabilitare al Forțelor Aeriene. De atunci, el a revenit în serviciul activ și a primit mai multe premii pentru comportamentul său. În prezent, el face parte din Garda de Onoare și face voluntariat prin Habitat for Humanity și la evenimente pentru militarii care se întorc din misiune, a precizat Casa Albă.

Grațierele președintelui Joe Biden

Biden a grațiat-o pe Beverly Ann Ibn-Tamas, o femeie în vârstă de 80 de ani din Columbus care a fost condamnată în urmă cu zeci de ani pentru uciderea soțului ei. Ibn-Tamas avea 33 de ani la acea vreme și era însărcinată, iar ea a declarat că soțul ei a abuzat-o fizic și verbal și că a agresat-o cu câteva momente înainte de a-l împușca, potrivit thehill.com.

Casa Albă a precizat că, în timpul procesului ei, instanța nu a permis ca un expert să depună mărturie despre sindromul femeii bătute și efectele violenței domestice. Ibn-Tamas a fost condamnată la o pedeapsă de la unu la cinci ani de închisoare. Cazul ei a fost studiat ca un exemplu de sindrom al femeii bătute. Ea a lucrat ani de zile la o firmă de îngrijire a sănătății din Ohio, a precizat Casa Albă, și încă lucrează ca manager de caz acolo. Jackson a încheiat perioada de probă în 1969 și a fost un membru activ al bisericii și al comunității sale, a precizat Casa Albă.

Biden îl grațiază vineri și pe John Dix Nock III , care a pledat vinovat în urmă cu 27 de ani după ce o clădire pe care o deținea a fost folosită pentru a cultiva marijuana. Nock nu a cultivat el însuși marijuana și nu a jucat un rol în operațiune, a precizat Casa Albă.

Nock și-a îndeplinit termenii de detenție în comunitate în 1997, iar eliberarea sa supravegheată s-a încheiat în 2000. În prezent, Nock conduce o afacere de antreprenoriat și a servit ca mentor pentru antreprenori și tineri care au abuzat de droguri.