Infofinanciar > Lumea la zi > Tesla vrea să producă mașini electrice în India. Se va construi o fabrică de 2-3 miliarde de dolari
Lumea la zi

Tesla vrea să producă mașini electrice în India. Se va construi o fabrică de 2-3 miliarde de dolari

Mașini Tesla, Sursă foto: Ora de Sibiu
Sursa foto: arhiva companiei

Până la sfârșitul lunii aprilie, Tesla va trimite o echipă din Statele Unite în India. Aceasta are rolul de a evalua potențialele locații pentru construirea unei fabrici de mașini electrice. Investiția estimată pentru această nouă fabrică este între 2 și 3 miliarde de dolari.

Această îndreptare către India se face într-un context în care cererea devine mai mică pe principalele sale piețe. Este vorba despre cele din SUA și China.

Având aceste lucruri în vedere, producătorul de vehicule electrice își va îndrepta atenția spre statele indiene care au centre auto. Printre acestea se numără și Maharashtra, Gujarat și Tamil Nadu.

Luna trecută India a micșorat taxele de import pentru anumite vehicule electrice produse de firme care s-au angajat să investească minim 500 de milioane de dolari și să dea startul producției interne într-o perioadă de trei ani. Această măsură a fost văzută de ca sprijinind planurile Tesla pentru piață, informează profit.ro