Infofinanciar > Lumea la zi > Tesla își majorează prețurile considerabil! Ce țări vor fi afectate
Lumea la zi

Tesla își majorează prețurile considerabil! Ce țări vor fi afectate

Mașini Tesla, Sursă foto: Ora de Sibiu
Sursă foto: Ora de Sibiu

Tesla Inc. (TSLA.O) a majorat prețurile într-un interval de până la 290 de dolari în Canada, China, Japonia și Statele Unite, se arată pe site-ul său de internet, după ce a redus prețurile la vehiculele sale cele mai bine vândute de la începutul anului.

Majorarea a fost prima operată de Tesla la cele două modele cele mai bine vândute în același timp pe mai multe piețe, deși prețurile din gama sa sunt mult mai mici decât în ianuarie, după o serie de reduceri. Luna trecută, directorul executiv Elon Musk a declarat că firma va acorda prioritate creșterii vânzărilor în fața marjelor și va căuta să obțină profit mai târziu din implementarea software-ului de autoconducere pentru o flotă mai mare de vehicule.

Din ianuarie, Tesla a trecut la un model de prețuri în timp real, mai apropiat de companiile aeriene sau de ride-sharing decât de prețurile fixe ale modelului tradițional al industriei auto.

Musk a declarat că firma este dispusă să sacrifice marja pentru volumul de vânzări, dar caută, de asemenea, să readucă prețurile mai sus, acolo unde poate, pentru a potrivi livrările cu producția. Luna trecută, directorul executiv Elon Musk a declarat că firma va acorda prioritate creșterii vânzărilor în fața marjelor și va căuta să obțină profit mai târziu din implementarea software-ului de autoconducere pentru o flotă mai mare de vehicule, scrie Reuters.

Care sunt motivele?

Din ianuarie, Tesla a trecut la un model de prețuri în timp real, care este mai apropiat de companiile aeriene sau de ride-sharing decât de prețurile fixe ale modelului tradițional al industriei auto.

Musk a declarat că firma este dispusă să sacrifice marja pentru volumul de vânzări, dar caută, de asemenea, să readucă prețurile mai sus, acolo unde poate, pentru a potrivi livrările cu producția. Până luni, site-ul web al Tesla arăta că a crescut prețul de pornire cu 250 de dolari la modelul de bază Model Y și Model 3 în Statele Unite.

Prețurile s-au modificat cam în aceeași măsură pe a doua sa piață ca mărime, China, precum și în Canada și Japonia, au arătat site-urile respective.

A fost pentru prima dată din ianuarie când Tesla a majorat prețul celei mai ieftine mașini a sa, Model 3, în Statele Unite.

Model 3, modelul de bază, cu tracțiune spate, este în continuare cu aproximativ 14% mai ieftin în SUA decât la începutul anului. Versiunea cu rază lungă de acțiune a Model Y rămâne cu aproximativ 24% mai ieftină pe cea mai mare piață a Tesla.

În Canada, Tesla a majorat prețurile cu 300 de dolari canadieni (222 de dolari) pentru versiunile de performanță ale Model 3 și Model Y. În Japonia, prețurile pentru Model 3 entry-level au crescut cu 37.000 de yeni (269 de dolari).

În China, Tesla a majorat prețul pentru variantele cu 2.000 de yuani (289 de dolari), se arată pe site. Tesla a declanșat un război al prețurilor pe cea mai mare piață din lume atunci când a început anul trecut reduceri de prețuri în China, unde ea și alți producători auto consacrați se confruntă cu o concurență tot mai mare din partea unei serii de mărci autohtone de mașini electrice conduse de BYD Co Ltd (002594.SZ).