Infofinanciar > Info > Prețurile pe litoral au explodat! Cât a ajuns să coste o simplă porție de hamsii
Info

Prețurile pe litoral au explodat! Cât a ajuns să coste o simplă porție de hamsii

hamsii, sursa foto playtech.ro
sursa foto playtech.ro

Odată cu începerea sezonului estival de 1 mai, oamenii așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la malul mării pentru a se bucura de atmosfera și de frumusețea naturală din jur. Hotelurile și pensiunile sunt încântate și nerăbdătoare să își găzduiască oaspeții, care sunt plini de viață și gata de distracție. Indiferent că alegi să îți petreci minivacanța de 1 mai alături de prieteni sau familie, litoralul românesc oferă variante de amuzament pentru toată lumea.

O vacanță de acest tip, care are loc chiar la începutul sezonului, în weekend-ul prelungit de 1 Mai, poate fi foarte costisitor. Cu această ocazie, prețurile pe litoralul românesc au explodat, iar costurile cazării și mâncării ating nivele greu de imaginat. Totuși, acest lucru nu pare să reprezinte un impediment pentru turiști, care nu au luat în calcul costul ridicat al unei astfel de minivacanțe, și se vor înghesui în stațiunile din România. La acest moment, milioane de turiști se află pe litoral, luând cu asalt stațiunile de la malul mării.

Prețuri record de 1 mai

Minivacanța de 1 Mai este, fără îndoială, așteptată de oamenii care iubesc să se distreze. Cu toate acestea, cei care și-au făcut bagajele și sunt pregătiți să plece un weekend la mare, trebuie să se aștepte la costuri ridicate, mult mai mari față de alți ani. Pentru câteva zile de vacanță, românii vor avea de scos din buzunar sume extrem de mari, dar nu pentru excursii extravagante, ci pentru minimul de două mese pe zi și cazare.

Prețurile alimentelor au crescut de la an la an, aceasta fiind una dintre problemele care le dă bătăi de cap turiștilor. În contextul inflației și al sezonului turistic care este în toi, prețurile pentru o porție de mâncare vor aduce mari cheltuieli din bugetul de vacanță. Minivacanțele de 1 mai au ajuns să aibă prețuri mult mai mari față de alte perioade din sezonul estival, care sunt considerate cele mai frecventate de turiști, precum lunile iulie-august. Tinerii sunt cei care aglomerează cel mai mult litoralul în această perioadă, fără să se gândească la prețuri.

Faimoasele mâncăruri de la tarabe, care sunt o tradiție pentru stațiunile de la malul mării, au de asemenea prețuri foarte ridicate. Porțile de mâncare de la diferiți comercianți, care mai demult costau câțiva lei, acum sunt considerate un adevărat lux, având în vedere prețurile diferitelor mâncăruri rapide. Mulți români așteaptă cu nerăbdare să ajungă la malul mării pentru a mânca faimoasele porții de hamsii, care reprezintă o tradiție culinară pe litoral.

36 de lei pentru o porție de hamsie

Această masă obișnuia să fie una pe care oricine o putea cumpăra și putea să-și permită, indiferent de bugetul de vacanță, deoarece este printre cele mai accesibile preparate de pe litoral sau obișnuia să fie. O singură porție de hamsii va costa acum nici mai mult nici mai puțin de 25 de lei, adică dublu sau poate triplu față de anul trecut. Acest lucru va fi o surpriză teribilă pentru tineri, care vor trebui să scoată o sumă mai mare din buzunar.

O porție de 200 de grame de hamsii cu mămăligă la grătar, usturoi și lămâie îi poate costa pe turiștii de la mare până la 36 de lei în unele localuri sau restaurante. O porție de hamsii, de 200 de grame costa aproximativ 10 lei înainte. Acest lucru surprinde faptul că prețurile de pe litoral au fost majorate la un nivel record în acest an. Prin urmare, cheltuielile mari sunt principalul motiv pentru care românii nu-și mai fac vacanța pe litoralul românesc în timpul verii, alegând să călătorească în străinătate, conform Click.ro .

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.