Infofinanciar > Lumea la zi > Tensiuni între Grecia și Turcia. Un nou episod de discuții pe drepturile maritime în Marea Egee
Lumea la zi

Tensiuni între Grecia și Turcia. Un nou episod de discuții pe drepturile maritime în Marea Egee

turcia grecia
sursa foto arhiva

Turcia a atacat planurile Greciei de a rezerva o parte din apele dintre cele două țări pentru durabilitate ecologică. În condițiile în care Ankara contestă suveranitatea unei părți din teritoriul maritim implicat. Vecinii sunt în conflict de zeci de ani în ceea ce privește suveranitatea și drepturile maritime în Marea Egee.

Ministerul turc de Externe a declarat că „nu va accepta” decizia Atenei. Cu privire la cele două parcuri marine din Marea Egee și Marea Ionică. Discuțiilor vor continua în cadrul unei conferințe privind oceanele care va avea loc săptămâna viitoare în Grecia.

„Recomandăm Greciei să nu implice problemele nerezolvate din Marea Egee și problemele privind statutul unor insule, insulițe și stânci a căror suveranitate nu a fost cedată Greciei prin tratatele internaționale, în cadrul propriei sale agende”, au declarat oficialii de la Ankara, conform Politico .