Infofinanciar > Info > Temperaturile vor scădea semnificativ în weekend! ANM a transmis două avertizări de Cod Galben de vreme severă
Info

Temperaturile vor scădea semnificativ în weekend! ANM a transmis două avertizări de Cod Galben de vreme severă

playtech.ro
sursa playtech.ro

Vremea din România se va răci considerabil începând cu sfârșitul acestei săptămâni, de duminică încolo. Conform meteorologilor ANM, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 și 2 grade Celsius, iar cele mai scăzute valori se vor înregistra în depresiuni și în zona de nord a Moldovei.

Meteorologii avertizează că nopțile și diminețile vor fi extrem de geroase în următoarea perioadă, pe întreaga suprafață a țării. Minimele vor ajunge până la -17 grade Celsius, cu o posibilitate că acestea vor scădea chiar și la -20 de grade în zonele montane și în depresiuni, teritoriile cele mai afectate de valul polar care s-a îndreptat spre România dinspre vestul continentului european. Nici în capitală nu va fi mai cald, cu temperaturi minime de -10/-8 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru weekend

Sâmbătă, vremea va intra în procesul de răcire cauzat de valul polar care a migrat spre țara noastră dinspre Oceanul Atlantic. Astfel, vremea rece se va resimți în zonele de est și sud-est ale României, pe timpul zilei, iar noaptea, în majoritatea regiunilor, în special în nord-vest și în centrul țării, aerul va fi geros.

În cazul precipitațiilor, pe timpul zilei, cerul va fi noros, iar ninsorile vor  predomina pe arii extinse, cu excepție în Oltenia și în zona joasă de relief a Banatului, unde va ploua și va burnița. Seara și noaptea, cerul se va degaja treptat în nord-vestul teritoriului românesc, însă norii vor rămâne în partea de sud-est, acolo unde va ninge.

Vântul va bate puternic în majoritatea regiunilor din țară, iar la munte, în prima jumătate de vest și în sud-est va fi viscol puternic. Temperaturile maxime vor fi încadrate între -2 și 6 grade, mai ridicate în Oltenia, iar minimele vor fi cuprinse între -12 și -2 grade, în general.

Duminică, vremea se va răci drastic

Duminică, temperaturile vor scădea și mai mult. Dimineața, în nord-vest și în centru, vremea va fi extrem de geroasă, iar temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 2 grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între -17 și -7 grade, în toate regiunile din țară.

Pe cer vor exista nor în regiunile extracarpatice și la munte pe arii restrânse, mai ales pe timpul zilei. De asemenea, va ninge toată ziua, însă în cantități slabe. Vântul va fi intens în prima parte a intervalului, în special în est și în sud-est. Vântul fa fii mult mai puternic în zonele de litoral dinspre Marea Neagră și pe crestele montane. Izolat, se va lăsa ceață și se va depune chiciură.

Cod Galben de vreme severă

ANM a transmis miercuri două avertizări de cod galben de vreme severă. Prima a vizat zonele montane ale țării, valabilă de astăzi, 1 februarie, ora 10:00 și până vineri, la aceeași oră. Așadar, la munte va ninge în cantități semnificative, în special în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50-70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80-90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Cel de-al doilea avertisment de cod galben a vizat zonele Olteniei și Transilvaniei, în aceeași perioadă menționată mai sus, unde se va intensifica vântul și viscolul. Viteza acestuia va fi în general de 55-65 km/h., potrivit Antena Observator.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.