Info

Temperaturile scad în următoarele zile! Vor fi ploi însemnate cantitativ și ninsori

Ploaie, Sursă foto: unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

Temperatura vor continua să scadă în următoarea perioadă, iar iarna se va așterne în sfârșit și la noi în țară. Vor fi precipitații cantitative evidente la nivel local, mai ales în sud și sud-estul României.

La munte va ninge și se va depune un nou strat de zăpadă. Pentru ziua de astăzi aceasta este prognoza meteo.

Seara, cerul va fi mai înnorat, cu ploi în toate zonele țării, moderate pe alocuri (peste 10-15 l/m2), în nordul Olteniei, local în Muntenia și în sud-vestul Moldovei, însă cantitativ chiar semnificativ (peste 25-40 l/m2). Munții se vor înzăpezii, în special în Carpații Meridionali și în partea de sud a Carpaților Orientali, acolo unde altitudinea este în general de peste 1.000 de metri și se va acumula zăpadă care va persista.

Vânt extrem de puternic

Pentru o scurtă perioadă de timp pe plan local, vântul va fi extrem de intensificat în majoritatea zonelor din România, cu viteze ale acestuia în general de 45-55 km/h, iar rafale de 70-90 km/h se vor simți în zonele muntoase înalte, unde vizibilitatea șoferilor va avea de suferit. Puterea termică va rămâne peste valoarea climatică specifică perioadei, iar cea minimă se va situa între 1 și 9 grade.

În București, astăzi cerul a fost noros, cu cantități de ploaie în general moderate (acumulate în medie 10-12 l/m2). Vântul va sufla moderat, cu o scurtă creștere a vitezei vântului de aproximativ 45 km/h în prima jumătate a nopții. Temperatura minimă în acest moment este cu 4- 5 grade mai mare decât de obicei.

Valorile temperaturii, în special noaptea, vor fi mai mici decât în ​​intervalele de timp anterioare, dar vor continua să fie mai mari decât valorile specifice ale temperaturii pentru perioada respectivă.

Prognoza pentru următoarele zile

Cerul va fi noros cu precipitații semnificative și cantitative local (peste 25-40 l/m2) în sud și sud-est și în părți mai mici și în general mai slabe ale restului țării. Acestea vor veni sub formă de ploi amestecate seara și noaptea în estul Transilvaniei și sud-vestul Moldovei cu zăpadă preponderent la munte, cu un strat consistent de zăpadă în sudul Carpaților și în zonele localizate în sudul Carpaților (Munții Pați). De asemenea, vor fi depuneri izolate de polei

Vântul va sufla slab şi moderat în următoarele zile, cu intensificări temporare ziua în centrul şi în sud-estul ării, precum şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 10 grade, iar cele minime între -3 și -2 grade în nordul Moldovei, iar în zona Mării Negre vor fi temperaturi cuprinse între 7 și 8 grade Celsius, potrivit RomâniaTV.