Infofinanciar > Lumea la zi > Temperaturi record! Lumea se va încălzi cu 1,4°C în 2023
Lumea la zi

Temperaturi record! Lumea se va încălzi cu 1,4°C în 2023

caldura (sursă foto: G4Media)
sursă foto: arhiva companiei

În 2023 se va ajunge la o încălzire globală de aproximativ 1,4 grade Celsius (2,5 Fahrenheit). Peste nivelurile preindustriale. A anunțat Organizația Meteorologică Mondială (OMM). Raportul OMM legat de starea provizorie a climei globale confirmă că anul 2023 va fi cu mult mai cald decât cel mai călduros an înregistrat vreodată.

„Nivelurile de gaze cu efect de seră sunt la un nivel record. Temperaturile globale sunt la un nivel record. Creșterea nivelului mării este la un nivel record. Gheața marină din Antarctica este la un nivel record”, a declarat secretarul general al OMM, Peterri Taalas.

În acest an, gheața marină din Antarctica a atins cea mai mică extindere maximă înregistrată în timpul iernii. Aproximativ 1 milion de kilometri pătrați mai puțin decât recordul anterior.

Potrivit Reuters, schimbările climatice determinate de arderea combustibililor fosili au adus în acest an noi recorduri. În 2024 ar putea fi mai rău, au transmis oamenii de știință. Impactul El Nino este posibil să atingă punctul maxim în această iarnă și să determine temperaturi mai ridicate în 2024.