Infofinanciar > Info > Prognoza meteo: Vine căldura! Astăzi, temperaturile ajung până la 20 de grade
Info

Prognoza meteo: Vine căldura! Astăzi, temperaturile ajung până la 20 de grade

prognoza-meteo-luni
Sursa foto: Arhiva companiei

Vremea se încălzește puternic astăzi, după ce în ultimele zile temperaturile au scăzut în aproape toată țara. Prognoza meteo arată însă că valul de căldură nu durează, pentru că de duminică vremea se răcește din nou.

Conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, astăzi va fi o vreme deosebit de caldă. Prognoza meteo indică faptul că temperaturile se vor situa între 4 grade Celsius în extremitatea de nord a Moldovei. Dar pot ajunge până la 19-20 de grade Celsius în sudul Banatului. Sunt valori cu peste 8-10 grade Celsius peste media normală a zilei de 1 Decembrie.

„Există și posibilitatea ca, în special în zonele intracarpatice, să se acumuleze cantități de apă de 20-25 l/mp. În Mureș, în Munții Apuseni, dar și în nordul Carpaților Orientali, pot fi chiar valori mai mari, peste 40 l/mp. La altitudini mai mari de 1800 m, în masivele montane din nordul țării, este posibil să consemnăm precipitații mixte. Acestea vor fi asociate și cu rafale de vânt de peste 80-100 km/h”, a explicat directorul ANM, Elena Mateescu.

Prognoza meteo arată că vremea se răcește de duminică, mai ales în regiunile intracarpatice. În aceste zone maximele nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius. Minimele vor fi unele preponderent negative, spre -11 grade Celsius în zonele depresionare. Pe litoral, valorile vor fi de cel mult 1-2 grade.

Săptămâna viitoare vremea va fi rece, dar în multe regiuni aspectul general va fi mai degrabă de toamnă târzie decât de iarnă. Ziua, temperaturile vor atinge în jur de 2-8 grade Celsius. Minimele nocturne vor fi preponderent negative. În a doua parte a săptămânii e posibil un nou episod de ploi și ninsori, conform romaniatv.