Infofinanciar > Info > Taximetriștii cer interzicerea aplicațiilor de tip Uber sau Bolt! Au fost proteste în toată țara
Info

Taximetriștii cer interzicerea aplicațiilor de tip Uber sau Bolt! Au fost proteste în toată țara

protest taximetristi sursă foto universul
sursă foto universul

Marți, 20 iunie, taximetriștii au ieșit în stradă în 30 de orașe din țară. Aceștia doresc să realizeze cel mai mare protest din istorie împotriva companiilor de transport alternativ, sau mai bine cunoscut, de ride-sharing. 

Protestele au avut loc în intervalul 11:00 și 13:00, iar taximetriștii au purtat panglici tricolore la oglinzile retrovizoare și la antenele de mașină, în timp ce au condus prin orașe cu geamurile și lunetele acoperite de mesaje și slogane de protest.  

Taximetriștii sunt nemulțumiți de popularitatea Uber și Bolt 

Protestul a fost pornit din cauza nemulțumirilor taximetriștilor cu privire la favorizarea pe care o primesc aplicațiile de ride-sharing Uber și Bolt, care au devenit tot mai populare și la noi în țară în ultimii ani. Românii preferă să comande o mașină de Uber sau Bolt în detrimentul unui taxi, iar mulți șoferi, care în trecut lucrau ca taximetriști, au trecut la aceste aplicații datorită popularității și veniturilor mai bune. 

Totul a pornit de la ANPOTRT Filiala Cluj și la aceasta s-au alăturat alte 29 de județe: Alba Iulia, Arad, Adjud, Aiud, Bacău, Baia Mare, Bucureşti, Blaj, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Craiova, Făgăraş, Focşani, Galaţi, Târgu Mureş, Piatra Neamţ, Piteşti, Sibiu, Suceava, Iaşi, Târgu Jiu, Tulcea, Timişoara, Mediaş, Ocna Mureş, Ploieşti, Sebeş, Sighişoara. 

„Având în vedere dorința membrilor asociației de a ne asocia cu protestele organizate în țară împotriva platformelor Uber și Bolt, am solicitat și primit autorizație de protest”, a transmis Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania.   

Revendicările taximetriștilor 

Taximetriștii și-au anunțat revendicările: 

„Respectarea OG 49/2019, respectiv Legea 204/2019 și suspendarea avizului tehnic emis de către MCSI până la respectarea tuturor reglementărilor în vigoare existente în cuprinsul Legii 204/2019. 

Respectarea art.6 din Legea 204/2019, derularea activităților comerciale de către operatorii platformelor prin entități fiscale înregistrate la ONRC. RECOMANDĂRI INVESTIGAȚIE Asistentul cercetat penal pentru că a sedat premeditat 3 paciente internate în Spitalul Militar lucrează în aceeași secție. Spitalul spune că pacienții sunt în „siguranță”

Eliminarea din cuprinsul art.13 al. (2) din Legea 204/2019, emiterea copiilor conforme exclusiv autoturismelor aflate în proprietatea operatorului de transport alternativ sau contract de leasing.

Interzicerea inscripționării autoturismelor care dețin copii conforme cu denumirea comercială a operatorilor de platforme sau reglementarea la nivel local și încasarea taxelor de publicitate conform legii.

Respectarea recomandărilor Consiliului Concurenței legată de transparența modului de tarifare și eliminarea tarifului dinamic, a precizat loan Pugna, vicepreședinte Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania”, notează Adevărul.