Infofinanciar > Info > Tariful carburanților, în scădere pentru a șasea zi consecutiv. Prețul benzinei și motorinei, astăzi, 24 aprilie
Info

Tariful carburanților, în scădere pentru a șasea zi consecutiv. Prețul benzinei și motorinei, astăzi, 24 aprilie

playtech.ro
FOTO: playtech.ro

Prețul carburanților în România este în continuă scădere, tarifele afișate la pompă au oscilat astăzi între 6,49 lei și 6,93 de lei/ litru. Șoferii au la dispoziție un instrument prin care pot monitoriza în timp real tariful carburanților pe Monitorul Prețurilor.

În Capitală la benzinăriile Petrom, benzina standard nu a depășit pragul de 6,55 lei/litru în timp ce gama premium a fost comercializată cu cel mult 7,01 lei/litru. Un litru de motorină standard a oscilat între 6,65 și 6,68 lei/litru, iar motorina premium nu a depășit pragul de 7,04 lei/litru.

Prețul carburanților a scăzut pentru a șasea zi consecutiv

Stațiile Peco ROMPETROL din București au practicat un preț ceva mai mare pentru un litru de benzină standard, tariful a oscilat între 6,73 și 6,78 de lei/litru, situație valabilă și pentru gama premium, șoferii au plătit între 7,37 și 7,42 lei/litru. În ceea ce privește prețul motorinei, acesta s-a comercializat cu până la 7, 17 lei/litru pentru gama standard, în timp ce motorina premium s-a vândut cu 7,41 de lei/litru.

Prețul carburanților a scăzut pentru a șasea zi consecutiv. Ultima ieftinire a fost sâmbătă, moment la care Petrom a operat modificări de prețuri chiar și cu cinci bani/litru. Situație valabilă și pentru ziua precedentă. Anterior, Petrom a modificat prețurile la mijlocul săptămânii trecute, compania petrolieră a scăzut prețurile cu nouă bani pe litru pentru motorină.

Cotația țițeiului Brent este la ora actuală stabilită în jurul pragului de 80,73 dolari pe baril, timp în care benchmark-ul american WTI se tranzacționează cu 76,94 dolari, ușor în creștere. Săptămâna trecută, cotațiile țițeiului au fost cotate la cel mai scăzut nivel din luna martie. Principala cauză a constat în zvonurile potrivit căror o altă recesiune și-ar putea pune amprenta asupra cererii de combustibili chiar și după o creștere a stocurilor de benzină din Statele Unite.

Consumul anul de produse petroliere a crescut cu 3%

Diminuarea prețurilor s-a produs pe fondul unor stocuri mai mari de produse petroliere acumulate în această iarnă din cauza embargoului asupra produselor rusești. În ceea ce privește scăadere prețului pentru motorină, de altfel unul dintre cele mai utilizate forme de combustibili, o știre Bloomberg anunța în urmă cu două zile faptul că: „ Considerat un prim semnal al unei activităţi industriale mai slabe şi al reducerii cheltuielilor consumatorilor, scăderea cererii de motorină i-a pus în alertă pe cei care caută semnele unei recesiuni”.

În ceea ce privește oferta de carburanți din zona noastră, există posibilitatea unei supraoferte de combustibili ca urmare a diminuării cererii de carburanți din Ucraina. În aceste condiții, potrivit unor zvonuri rafinăriile românești au sistat livrările de produse petroliere.

La nivelul țării noastre, consumul mediu anual este de aproximativ 7,3 milioane de tone, din care aproximativ 6 milioane de tone este dat de consumul de motorină. Producția internă acoperă doar două treimi din necesarul total, în timp ce restul se importă. Față de anul trecut, consumul a crescut cu circa 3%, potrivit economica.net.