Infofinanciar > Info > Târg de artă contemporană la București. RAD Art Fair reunește galerii importante din toată țara
Info

Târg de artă contemporană la București. RAD Art Fair reunește galerii importante din toată țara

arta, sursa foto gandul
sursa foto gandul

Arta contemporană este greu de înțeles pentru multă lume, dar oferă o viziune magnifică asupra vieții și imaginarului. Oferă oportunitatea pătrunderii într-un univers spectaculos al imaginației, portretizat în artă, prim milioane de creații care își taie răsuflarea. Pentru pasionații de artă, orice galerie este în esență o experiență de neuitat care te introduce în lumea artistului, al creației, al sentimentelor și al artei plastice.

În această direcție, pentru cei care vor să experimenteze arta în toate formele ei, vor avea parte de o veste bună. În perioada 4-5 mai, are loc Târgul de artă contemporană „RAD Art Fair”. Acesta reunește creații din 20 de galerii din țară, dar și din afară. Opere de artă din orașe precum București, Cluj, Timișoara și Chișinău vor putea fi vizualizate în cadrul acestui târg.

Artă contemporană la București

Pentru iubitorii de artă, se va organiza la București RAD Art Fair. Aceste eveniment oferă un spațiu comun pentru opere din țară și din afară, având ca scop înțelegerea diversității sectorului de artă contemporană din România. Această expoziție va avea loc la București, în perioada 4-7 mai, desfășurându-se la Complexul Caro.

Târgul are rolul de a reuni sub același acoperiș creațiile a 20 de galerii de artă din mai multe orașe, precum Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Chişinău. Spațiul expoziției se va întinde pe 5.000 de metri pătrați, care vor fi plini de desfășurări diverse ale artei. În cadrul târgului, vor fi expuse multe lucrări, printre care și prezentări individuale sau de  grup, instalaţii colaborative şi un parc de sculpturi.

Directorul artistic al RAD Art Fair, Catinca Tăbăcaru, a explicat că această expoziție este un pas spre un viitor puternic al unei piețe, care în România este încă în curs de dezvoltare. „Eu vin dintr-o piaţă foarte robustă şi aglomerată – New York. Este super interesant să simt experienţa unei pieţe în curs de dezvoltare şi să pot contribui, împreuna cu galeriile ei autohtone, la un viitor puternic. Aşa se dezvoltă lucrurile. Când piaţa este la început, maturizarea ei depinde de principalii jucători (galeriile de azi). Târgul acesta este un mecanism de educaţie, de creare a unei comunităţi, de dezvoltare a scenei de artă contemporane pe plan naţional. După ce suntem dezvoltaţi la nivel local, putem participa şi pe scena internaţională”, a spus Catinca Tăbăcaru.

Cei mai iubiți artiști din România, în cadrul târgului

Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, participanții vor prezenta publicului larg o selecție specială de lucrări și medii artistice, care vor cuprinde expoziții de artă ale celor mai importanți artiști actuali până la cei mai apreciați artiști istorici ai României. Târgul de artă contemporană este un pas important pentru ecosistemul artistic din România și un eveniment așa de important va putea schimba perspective și concepții.

„RAD este un game-changer, şi nu doar pentru cei ce participă la prima ediţie, ci pentru întregul ecosistem artistic din România, de la artişti, galerii, curatori, colecţionari, instituţii. Am decis să construim RAD în mod colaborativ pentru că pentru că doar în această formulă târgul poate fi cu adevărat relevant, şi am ales să facem asta acum pentru că este momentul ideal pentru o schimbare de perspectivă”, a afirmat Daniela Pălimariu, director artistic RAD Art Fair, conform News.ro .