Infofinanciar > Lumea la zi > Tărâmul făgăduinței există! Ce țară oferă 50.000 de lire sterline doar pentru a te muta acolo
Lumea la zi

Tărâmul făgăduinței există! Ce țară oferă 50.000 de lire sterline doar pentru a te muta acolo

Scoția sursa foto Exclusive Luxury Travel
Sursa foto: Exclusive Luxury Travel

Scoția a declarat că oferă 50.000 de lire sterline familiilor, indiferent de naționalitate, care doresc să se mute pe insulele ei. Aceasta este o încercare de creștere a populației.

Guvernul scoțian intenționează să ofere 100 de obligațiuni la un cost de 5 milioane de lire sterline. Acesta este primul st care urmează să fie lansat în vara anului 2022. Primii bani vor fi înmânați în câteva săptămâni.

Care este scopul programului?

„Depopularea este una dintre cele mai mari amenințări la adresa comunităților noastre insulare. Orice putem face pentru a inversa tendințele de depopulare ar trebui încurajat. Aceste obligațiuni îi vor ajuta pe oameni să cumpere case, să înceapă afaceri și, în alt mod, să-și facă viața aici pe termen lung.”, a declarat pentru The Times Alasdair Allan, parlamentar scoțian.

Aceste măsuri fac parte din Planurile pentru Insulele Naționale ale Guvernului. Ele urmăresc abordarea problemei a depopulării comunității insulare.

Există și opinii împotriva acestei măsuri

Au existat și câteva nemulțumiri legate de această măsură. Democratul Liam McArthur a spus că banii ar trebui folosiți pentru măsuri ce ar aduce beneficii întregii comunități, conform Lad Bible.

„Soluția propusă pentru insule ajută doar o mică minoritate. În loc să ofere mită persoanelor, miniștrii scoțieni ar trebui să se angajeze să investească în proiecte care aduce beneficii comunitățile insulare în ansamblu.”

„Sunt o mulțime de insule în Scoția și va exista o concurență mare. Nu lipsește cerea din partea oamenilor pentru a se muta pe insule. Ceea ce lipsește este oportunitatea – indiferent că este vorba de locuințe sau locuri de muncă”, a declarat Iain Stephen Morrison, editor la Am Pàipear.

Planul a atras atenția deja multor oameni la nivel global. Unii dintre ei sunt din zone precum America de Sud.

Program implementat și în alte țări

Un program asemănător a fost implementat și în nouă localități italiene din Calabria. Acestea sunt pregătite să ofere aproximativ 28.000 de euro cetățenilor care doresc să se mute în această regiune. Localitățile care au aderat la acest proiect sunt Aieta, Albidona, Civita, San Donato di Ninea, Bova, Samo, Sant Agata del Bianco, Caccuri și Santa Severina.

Banii sunt văzuți ca „un venit de rezidență”. Proiectul se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, care provin dintr-o localitate cu peste 2.000 de locuitori din Italia sau din altă țară europeană.  Cei care se mută aici trebuie să pornească o activitate comercială. După ce au obținut aprobarea ajutorului financiar, doritorii au termen 90 de zile pentru a merge și a locui în noua reședință.