Infofinanciar > Lumea la zi > Succes răsunător pentru Kim Jong Un! Coreea de Nord are acum un satelit spion pe orbită
Lumea la zi

Succes răsunător pentru Kim Jong Un! Coreea de Nord are acum un satelit spion pe orbită

kim jong un (sursă foto: cybernews.com)
sursa foto arhiva companiei

În Coreea de Nord a fost motiv de sărbătoare. La evenimentul numit ca și o „nouă eră de putere spaţială”, au fost prezenți oamenii de ştiinţă ai statului şi familia liderului, au anunţat vineri media de stat, relatează agenția AFP.

Lansarea este „o exercitare deplină a dreptului la autoapărare”, a declarat Kim Jong Un în cursul unei vizite la agenţia spaţială naţională, potrivit agenţiei de presă oficiale nord-coreene. Satelitul spion va contribui la protejarea Nordului de „mişcări periculoase şi agresive ale forţelor ostile” şi va deschide calea „unei noi ere de putere spaţială” în ţară, a declarat el.

Familia liderului nord-coreean şi alţi participanţi poartă tricouri cu înscrisul NATA în engleză. Toţi participanţii „au aplaudat cu entuziasm şi şi-au exprimat mulţumirile” faţă de Kim Jong Un, a precizat KCNA.

După lansare, Seulul a suspendat parţial miercuri un acord militar încheiat în 2018 cu Coreea de Nord pentru prevenirea incidentelor armate la frontiera intercoreeană şi a desfăşurat imediat „mijloace de supraveghere şi de recunoaştere” la frontiera comună.

Ministerul Apărării nord-coreean a calificat măsurile luate de Seul drept „imprudente” şi a anunţat că suspendă la rândul său acordul, în integralitatea sa, potrivit HotNews.