Infofinanciar > Lumea la zi > SUA susține „un război prin intermediari”! Noi acuzații venite din partea Rusiei
Lumea la zi

SUA susține „un război prin intermediari”! Noi acuzații venite din partea Rusiei

Peskov, Sursă foto: Universul.net
Sursă foto: Universul.net

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susținut că SUA poartă un „război prin intermediari” împotriva Rusiei. De asemenea, oficialul a apreciat că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu a schițat în niciun moment vreun gest că ar vrea să poarte discuții de pace cu Rusia, în timpul vizitei sale de la Washington.

„Acest lucru demonstrează că Statele Unite îşi continuă linia războiului de facto şi indirect cu Rusia, până la ultimul ucrainean”, a transmis Peskov.

Totodată, reprezentantul Kremlinului a subliniat că SUA nu a ilustrat deloc „dorinţa de a asculta Rusia”.

„Până în prezent, putem constata cu regret că nici preşedintele Biden, nici preşedintele Zelenski nu au spus ceva care să poată fi perceput ca o dorinţă potenţială de a asculta îngrijorările Rusiei”, a adăugat purtătorul de cuvânt al instituției.

Ucraina nu se predă

De partea cealaltă, liderul ucrainean a declarat, în fața Congresului american, că țara sa „trăiește” și „nu se va preda niciodată” în fața trupelor lansate pe front de Vladimir Putin.

De asemenea, Zelenski a anunțat că nu va face „compromisuri” în încercarea de a pune capăt războiului, scrie B1.

În discuțiile pe care le-a avut cu președintele Ucrainei, liderul SUA, Joe Biden, a anunțat că va trimite forțelor ucrainene sisteme de apărare aeriană Patriot. Acesta este folosit în principal pentru a doborî rachetele balistice și rachetele de croazieră.

„Va dura ceva timp pentru a finaliza instruirea necesară pentru a opera sistemul, dar rachetele Patriot vor fi un element decisiv pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei”, a apreciat Joe Biden, în timpul conferinței de presă susţinută alături de Volodimir Zelenski.

„Fiecare dolar din acest pachet va fi folosit pentru întărirea securității globale”; „Rusia trebuie să plătească pentru tot ceea ce face poporului ucrainean, Europei și lumii întregi. De aceea e foarte important a se lucra la menținerea integrității țării. E extrem de important să avem pace la un moment dat”, a dat asigurări Zelenski, scrie Hotnews.

Conflictul va escalada

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a anunțat că ultimele acțiuni ale administrației Statelor Unite vor duce la o escaladare a conflictului militar din Ucraina, care va avea „consecinţe greu de prevăzut”.

„În pofida avertismentelor noastre, la Kiev vor fi trimise sisteme de rachete antiaeriene Patriot”, a susținut Antonov.

Diplomatul rus a declarat că Rusia și-a reluat „apelurile la bun simţ şi a subliniat că acţiunile provocatoare ale SUA conduc inevitabil la o escaladare cu consecinţe greu de imaginat”.

Totodată, în opinia sa, „vizita în stil hollywoodian” a președintelui ucrainean Zelenski la Washington „a confirmat definitiv că declaraţiile conciliante ale administraţiei (n.r. – SUA) cu privire la lipsa sa de interes de a intra într-o confruntare cu Rusia nu sunt decât vorbe goale”.

„În zgomot de aplauze şi cu zâmbete sarcastice s-a declarat de fapt nevoia de a continua ‘războiul pentru putere’ împotriva ţării noastre, până la victoria totală asupra noastră”, a conchis Antonov.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.