Lumea la zi

SUA în pericol de a rupe definitiv relațiile cu Rusia! „Partea americană a fost avertizată”

SUA și Rusia - sursa foto - observatornews.ro
Credit imagine: observator.ro

Rusia este pe cale sa rupă orice relație cu americanii în cazul în care Washingtonul va încerca confiscrea activelor rusești din Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut de șeful Departamentului nord-american din cadrul Ministerului de Externe rus.

Alexander Darchiev a declarat faptul că orice încercare de confiscare a activelor rusești va duce automat la distrugerea relațiilor bilaterale dintre Moscova și Washington.

„Îi avertizăm pe americani asupra consecințelor dăunătoare ale unor astfel de acțiuni care vor afecta permanent relațiile bilaterale, ceea ce nu este nici în interesul lor, nici în interesul nostru”, a declarat Alexander Darchiev

Nu a fost imediat clar la ce active se referea el.

Darchiev a spus că influența SUA asupra Ucrainei a crescut în măsura în care „americanii devin din ce în ce mai mult o parte directă în conflict”.

„Partea americană a fost avertizată”

În completare, șeful Departamentului nord-american din cadrul Ministerului de Externe rus a afirmat faptul ca legăturile diplomatice dintre Statele Unite ale Americii și Rusia vor fi grav afectate în cazul în care țara condusă de Vladimir Putin va fi declarată “stat sponsor al terorismului”.

Darchiyev a declarat că în cazul în care Senatul american va continua planurile de a clasifia astfel Rusia, acest lucru ar însemna că Washingtonul a depășit punctul de unde nu mai există întoarcere.

Luna trecută, doi senatori americani care doresc să adopte o lege prin care să desemneze Rusia drept stat sponsor al terorismului au vizitat Kievul pentru a discuta proiectul de lege cu Volodimir Zelenski.

Darchiyev a afirmat că, dacă aceasta va trece, va provoca „cele mai grave daune colaterale pentru relațiile diplomatice bilaterale, până la declasarea și chiar ruperea lor”.

„Partea americană a fost avertizată”, a adăugat el, citat de TASS.

Parlamentul leton a desemnat joi Rusia drept stat sponsor al terorismului din cauza războiului din Ucraina și a cerut aliaților occidentali să impună sancțiuni mai cuprinzătoare împotriva Moscovei.