Lumea la zi

Studiu EY: China, pe primul loc în ceea ce privește progresul către un viitor al vehiculelor electrice

Mașină electrică, Sursă foto: unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

China este statul din lume care s-a apropiat cel mai mult de scenariul unui viitor al vehiculelor electrice. Acest lucru se datorează numărului mare de fabrici de baterii pe care îl deține China, 22 din cele 200 de giga fabrici de litiu din întreaga lume. De asemenea, până în 2021, China a implementat 41% din toate încărcătoarele rapide de curent continuu.

Totodată, 51% dintre consumatorii chinezi au susținut că vor dori să-și cumpere drept următoarea mașină un autovehicul electric.

De aceea, China continuă să fie cea mai mare piață de vehicule electrice la nivel global, în ciuda faptului că are un deficit global de aprovizionare cu energie electrică.

Potrivit studiului coordonat de EY, pe locul al doilea se află Norvegia, nou intrată în Index , la mică distanță de China. Statul scandinav ocupă această poziție datorită cererii foarte mari de mașini electrice și a reglementărilor solide făcute în acest sens, sub forma unor avantaje fiscale, precum și a introducerii de benzi și locuri de parcare pentru autoturismele electrice. În urma acestor direcții, peste 70% din totalul înmatriculărilor de mașini noi din 2021 în Norvegia îl reprezintă mașinile electrice. Top 5 este completat de Suedia, Germania și Marea Britanie.

Indicele analizează gradul de pregătire a primelor 14 piețe pentru sosirea EV-urilor, pe baza ofertei, a cererii și a reglementărilor.

Cum stă situația în România

Fenomenul mașinilor electrice a prins avânt în ultimii ani și în România. Potrivit analiștilor de pe piață, tendința românilor de a cumpăra mașini electrice este în creștere de la an la an.

„Cota de piaţă a maşinilor electrice comercializate în primele 7 luni ale anului 2022 a ajuns la aproximativ 8% în România, de aproape 4 ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Dacă adăugăm şi maşinile full hybrid, cota de piată este de 20%. Fără investiţii semnificative în dezvoltarea infrastructurii de încărcare acest trend nu poate fi însă susţinut.”, a precizat Mihai Drăghici, Director, Consultanţă, EY România

În România, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), în perioada ianuarie-mai 2022, top 5 cele mai vândute autoturisme 100% electrice sunt Dacia Spring, cu 1.884 unităţi, model lansat în 2021, Tesla Model 3, 257 unităţi, cu o creştere de 19 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, Hyundai Kona cu 206 unităţi, în creştere cu 663,0%, Volkswagen e-UP! cu 128 unităţi, în creştere cu 13,3% şi Renault Zoe cu 124 unităţi, în creştere cu 158,3%.

„Ca şi în anul 2021, când, deşi s-a înregistrat o scădere a achiziţiilor de autoturisme în general, cele ‘verzi’ au performat, în anul 2022, achiziţiile din această categorie s-au dublat (+135,8%) comparativ cu perioda similară a anului trecut. În acest context, este de remarcat creşterea importantă a autoturismelor 100% Electrice (+513,6%) şi a celor plug-in hybrid (+145%).”, menţionează voci din cadrul APIA.