Infofinanciar > Lumea la zi > Studiu făcut de un robot: Până în anul 2040 vânzările mașinilor electrice le vor depăși pe cele pe bază de combustibili
Lumea la zi

Studiu făcut de un robot: Până în anul 2040 vânzările mașinilor electrice le vor depăși pe cele pe bază de combustibili

masini electrice-sursa foto - playtech.ro
sursa foto: playtech.ro

Conform EY Mobility Lens Forecaster, până în anul 2040, vehiculele cu motor cu combustie internă vor scădea la mai puțin de 1% din totalul vânzărilor de mașini noi din lume, restul procentului de peste 99% fiind reprezentat de mașini electrice sau hibrid. 

Totalul vânzărilor mașinilor electrice (VE) din SUA, China și Europa vor depăși toate celelalte modele de motorizări mai devreme cu 3 ani decât s-a prezis anterior, potrivit cercetătorilor EY. Aceștia au creat un sistem pe baza de inteligență artificială , denumit Conform EY Mobility Lens Forecaster, care a oferit o perspectivă pentru numărul de mașini electrice care vor fi cumpărate până în anul 2050. 

Vânzările mașinilor electrice le vor depăși pe cele combustibile 

Cele mai recente previziuni ale instrumentului inteligent dovedesc că, până în anul 2027, vânzările de mașini electrice în Europa le va depăși pe cele care folosesc combustibili de tip benzină, gaz și motorină. Tendința spre vehiculele electrice se repetă în SUA și în China, până în anul 2032.  

Pentru Europa și China, noua previziune s-a alternat într-o prognoză cu an mai devreme decât era preconizat anterior, pe când pentru SUA schimbarea va veni cu 4 ani mai devreme. În cazul SUA, schimbarea apare după ce investițiile în electrificare au crescut, cu următoarele state în frunte: California, New York, Washington și Massachusetts.  

De asemenea, vânzările de vehicule cu motor cu combustie internă se vor reduce la sub 1% din achizițiile globale până în 2040, cu 5 ani mai devreme decât se prezisese anterior. 

Un partener român al EY România, Cristian Cârstoiu, a oferit câteva informații referitoare la schimbarea care ne așteaptă în viitor: „În condițiile în care se preconizează o tendință globală accelerată spre dominarea vânzărilor de vehicule electrice, întrebarea cheie pentru România va fi cât de repede ne putem adapta atât legislația, cât și stimulentele fiscale pentru a încuraja investițiile de capital într-o rețea de stații de încărcare și, de asemenea, să încurajăm investițiile digitale și tehnologice în rețeaua electrică pentru a susține cererea flexibilă care va urma – venituri și ieșiri de energie atât din fermele de energie regenerabilă, cât și din vehiculele electrice”. 

Crearea unei infrastructuri al vehiculelor electrice 

Adoptarea mașinilor electrice în toate cele trei regiuni cheie menționate, Europa, SUA și China, a fost accelerată de cererea tot mai mare a consumatorilor, susținută de politicile și stimulentele guvernamentale, împreună cu obiectivele agresive de electrificare ale producătorilor de echipamente originale. 

Acum că beneficiile unui ecosistem de mobilitate neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon au fost conștientizate în întreaga lume la o scală largă, investițiile din cele trei regiuni menționate au crescut, în scopul creării unei infrastructuri a vehiculelor electrice și a tranziției de la un ecosistem de mobilitate bazat pe combustibili fosili, la unul sustenabil energetic, scrie Economica.