Infofinanciar > Info > Statul oferă împrumuturi tinerilor români. Dobândă zero pentru studii, nuntă sau achiziționarea unei mașini
Info

Statul oferă împrumuturi tinerilor români. Dobândă zero pentru studii, nuntă sau achiziționarea unei mașini

Tineri români, Sursă foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

Viața de adult vine cu greutățile și provocările ei. Tinerii care ajung la vârsta la care încep să simtă aceste lucruri pe pielea lor, ajung într-un moment de impas, în care au nevoie de sprijin pentru a trece prin această perioadă de tranziție și de a pune bazele unei evoluții, din punct de vedere educațional, financiar sau familial. Astfel, atât cei apropiați cât și statul le oferă tinerilor suportul financiar de care au nevoie pentru a duce la capăt proiectele pe care le doresc.

Statul vine cu un nou proiect ce are ca scop susținerea viitorului României, generația tânără care se află la început de drum. Statul oferă tinerilor împrumuturi cu dobândă zero, pe care le pot accesa în cazul în care doresc să-și continue studiile sau chiar să achiziționeze o nouă mașină. De asemenea, acest proiect susține și cuplurile, oferindu-le o sumă de bani împrumut, pe care o pot folosi pentru realizarea nunții sau altor investiții, care le vor da un start în noua viață de familie.

Împrumuturi cu dobândă zero pentru tineri

Statul oferă o mare susținere generației tinere, prin oferirea unei astfel de oportunități de a avea acces la un împrumut cu dobândă zero. Guvernul României facilitează finanțarea studenților și a cuplurilor de tineri căsătoriți prin acordarea de împrumuturi fără dobândă. Prin acest proiect, românii vor beneficia de rate lunare extrem de mici, în loc să suporte dobânzile uriașe, așa cum se întâmplă în cazul altor credite bancare.

Acest program de susținere a tinerilor și a noilor familii face parte dintr-un proiect inițiat de Gabriela Firea, care acordă un ajutor financiar important pentru categoria vizată. Guvernul român sprijină eforturile tinerilor de a urma studii superioare, permițându-le să împrumute până la 10.000 de euro pentru a plăti taxele de școlarizare, locuința și alte cheltuieli legate de învățământul universitar. Un exemplu în acest sens este cazul Andreei, o studentă a Universității din București, care consideră că cea mai mare facilitate a acestui program este dobânda zero și ratele mici. Studenta a împrumutat de la stat suma de 50.000 de lei pentru finalizarea studiilor, iar dobânda este suportată exclusiv de stat, ea având de plătit o rată lunară de doar 400 de lei.

Pentru familiile nou formate, statul oferă împrumuturi în valoare de până la 75.000 de lei, ratele lunare ajungând la doar 700 de lei. Unul dintre membrii cuplului trebuie să aducă dovada unui venit stabil și a unui salariu suficient de mare pentru a reuși să acopere plata lunară a împrumutului cu dobândă redusă. Pentru a obține finanțarea, cuplul este nevoit să prezinte documentele necesare care specifică cheltuielile aferente, ce urmează a fi suportate de banii obținuți.

Programele Student Invest și Family First

Împrumuturile sunt disponibile prin intermediul programului Student Invest cu scopul de a plăti costurile legate de educație, cum ar fi manualele, locuința și taxele de școlarizare. Prin urmare, în funcție de documentele justificative, cei care accesează împrumutul pot utiliza fondurile pentru rambursare sau plata directă către furnizorii de servicii.

De asemenea, programul Family First oferă împrumuturi cu dobândă redusă pentru anumite nevoi personale, cum ar fi planificarea unei nunți, acoperirea cheltuielilor școlare, întemeierea unei familii sau avansul pentru o mașină. La fel ca în cazul programului Student Invest, în funcție de documentele justificative, fondurile pot fi utilizate pentru rambursare sau pentru plăți directe către furnizori, conform Romania TV .

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.