Infofinanciar > Info > 1.500 de lei de la stat pentru familiile cu mulți copii. Declarațiile ministrului Familiei, Gabriela Firea
Info

1.500 de lei de la stat pentru familiile cu mulți copii. Declarațiile ministrului Familiei, Gabriela Firea

gabriela firea sursa antena3
sursa foto antena3

Multe familii din România se confruntă cu sărăcia și au un nivel de trai redus. Acest lucru influențează cel mai mult copiii, care de obicei sunt cei mai afectați de acest fenomen. Anumite familii cu mulți copii nu au banii necesari pentru a-i putea susține pe cei mici, cu scopul de a le oferi un nivel de trai decent, educație, o locuință și oportunități de evoluție.

Mulți copii, majoritatea din mediul rural trăiesc în condiții precare și cel mai grav, nu au parte de educație. Cauza principală este sărăcia și resursele limitate, care nu le permit anumitor copii să meargă regulat la școală. Pentru familiile care au mai mulți copii în grijă, situația este și mai dificilă. În această direcție, oficialii au anunțat că vor oferi ajutoare sociale familiilor cu mai mulți copii, pentru a-i ajuta pe aceștia în procesul de creștere al celor mici.

Ajutor social pentru familiile cu mulți copii

Un nou proiect de lege are ca scop creșterea natalității, dar și susținerea familiilor numeroase, care au mulți copii în grijă. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a vorbit despre aceste noi proiecte implementate cu privire la familiile din România, în cadrul unei vizite a oficialului la o familie cu patru copii din țară. Aceste acțiuni doresc să vină în sprijinul familiilor numeroase, pentru ca acestea să nu se simtă neglijate de conducerea României. Ministrul afirmă faptul că prin acest proiect de lege vor fi lansate carduri de ajutor social pentru familii numeroase. Cardurile vor furniza reduceri la diferite servicii și produse, pentru a oferi un ajutor financiar celor care au de susținut mai mulți copii.

Familiile numeroase din România trebuie să simtă sprijinul Guvernului și al Parlamentului. De aceea, proiectele pe care le lucrez de un an de zile la Ministerul Familiei se referă la mai multe avantaje pentru familiile numeroase. Vom lansa în curând cardul familiilor numeroase, care va presupune reduceri la diferite servicii și pentru anumite produse.” a declarat Gabriela Firea.

O altă implementare a acestei legi va viza tinerii. Aceștia vor primi carduri după modelul celor europene. „Vom lansa un card pentru tineri, pornind de la cardul de mobilitate european al tinerilor care este deja distribuit pentru șase milioane de tineri europeni, care va exista, în sfârșit, și în România.” a explicat ministrul Familiei.

Vouchere de 1.500 de lei de la stat

În acest proiect de lege este inclus un ajutor pentru copiii care merg la creșe, grădinițe sau after-school, venit de la stat, sub forma unui voucher de 1.500 de lei. Aceste vouchere vor fi oferite în întreaga țară, indiferent dacă cei mici urmează grădinița sau alte întreprinderi de învățământ în sistemul de stat sau privat. Cu scopul creșterii natalității, se va oferi de asemenea, un voucher de 2.500 de lei viitoarele mame.

„De asemenea, prin acest pachet de legi pentru stimularea natalității, dorim să ajutăm familiile să poată să achite mai ușor creșa, grădinița și serviciile after-school printr-un voucher de 1.500 de lei, fie la stat, fie la privat, care va fi un proiect apreciat de întreaga țară. De asemenea, va exista și un voucher de 2.500 de lei pentru toate doamnele care urmează să devină mame, adică femeile care sunt deja însărcinate, și pot să deconteze anumite servicii medicale care nu sunt acum garantate și pe lista asigurărilor.” a afirmat Gabriela Firea.

Proiectul de lege inițiază și o colaborare cu Ministerul de Finanțe, care prevede oferirea unei  reduceri de 5% a TV-ului la produsele dedicate bebelușilor, precum scutece, lapte praf, mâncare de bebeluși și multe altele. „În plus, ne dorim să venim în sprijinul familiilor numeroase și, inclusiv, a celor care își formează acum o familie, iar într-o colaborare strânsă cu Ministerul de Finanțe, am obținut acordul domnului ministrul, Adrian Câciu, pentru a propune reducerea la 5% a TV-ului la produsele dedicate bebelușilor, și aici mă refer la scutece, lapte praf, mâncare pentru bebeluși.” a declarat ministrul Familiei, conform RomaniaTV .