Infofinanciar > Info > Statistica zilei: 1,6% scădere a cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul în luna mai 2024
Info

Statistica zilei: 1,6% scădere a cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul în luna mai 2024

Prețurile producției au scăzut cu 6,3% față de anul trecut
Sursa foto: arhiva companiei

În luna mai a acestui an s-a înregistrat o scădere a volumului cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete).

Mai exact, în luna mai, față de luna aprilie, scăderea a fost de 1,6% ca serie brută. În plus, a scăzut și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate. Scăderea a fost de 0,4%.

În mai 2024, față de aceeași lună a anului anterior, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a înregistrat o creștere. Ca serie brută s-a majorat cu 5,7%. De asemenea, a crescut și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate. Procentul a fost de +6,1%.

În intervalul cuprins între 1.I-31.V.2024 față de aceeași perioadă din 2023, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut. Ca serie brută s-a majorat cu 8,0%. A crescut și ca serie brută ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate. Majorarea a fost de 6,4%. Aceste informații au fost transmise de reprezentanții Institutului Național de Statistică.