Infofinanciar > Info > Salarii mai mari la noi în țară! Românii primesc 284 de lei în plus
Info

Salarii mai mari la noi în țară! Românii primesc 284 de lei în plus

Nu mai sunt bani în Capitală! Salarii plătite cu chiu și vai
Sursă foto: arhivă

Marcel Ciolacu a declarat că, de la 1 iulie 2024, românii vor beneficia de o sporire a salariilor cu 284 de lei.

Această creștere vine în urma unei inițiative economice ce are ca scop îmbunătățirea situației financiare a populației. În urma acestei măsuri și pensionarii se vor putea aștepta la creșteri substanțiale începând cu 1 septembrie 2024.

Crește salariul minim brut

Creșterea salariului minim brut de la 3.300 la 3,700 de lei este foarte importantă pentru cei 1,8 milioane de angajați din România. Aproximativ 700.000 primesc în prezent salariul minim pe economie.

Majorarea va avea un impact direct asupra angajaților, deoarece 300 de lei vor fi scutiși de taxe, conform unei solicitări din partea mediului de afaceri. Astfel, angajații se vor bucura de un plus la salariu în valoare de 284 de lei lunar.

Premierul a precizat importanța acestei măsuri. „Cea mai așteptată decizie de azi este creșterea salariului minim de la 3300 la 3700 de lei lunar, de la 1 iulie. Este o măsură agreată cu partenerii de dialog social, de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajați din România. De asemenea, la solicitarea mediului de afaceri, am aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate. Practic, angajații primesc în plus 284 de lei pe lună”, a spus el.

Odată cu creșterea salariilor, punctul de amendă ar trebui și el ajustat. În prezent acesta este stabilit la 165 de lei și urmează să aibă parte de o creștere până la 185 de lei. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu a asigurat că punctul de amendă va rămâne neschimbat.

Majorarea pensiilor de la 1 septembrie

Pe lângă angajați, se vor mai bucura și seniorii de creșterea veniturilor. Începând cu 1 septembrie, aproximativ 3 milioane de pensionari vor avea parte de majorări în urma recalculării. Procesul de recalculare este aproape de a fi finalizat, urmând ca pensiile să fie tipărite.

„Suntem pe finalul acestui proces. Cred că peste 99% din dosarele existente în Casele Naționale de Pensii deja procesate și digitalizate. Vorbim de procesul de evaluare. Urmează ca în perioada următoare noi să tipărim deciziile de pensii. Vom trimite deciziile către teritoriu, va trebui ca ei să tipărească aceste decizii. Și undeva în vară începem să emitem aceste decizii de pensionare către beneficiarii noștri pensionari. Suntem în grafic, știm exact ce avem de făcut. Nu avem nicio întârziere”, a precizat președintele Casei Naționale de Pensii Publice.

Prin urmare, aceste măsuri vor reprezenta un factor important în îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. Aceste majorări reprezintă un motiv de bucurie pentru un număr semnificativ de persoane din țara noastră. Guvernul dorind astfel să susțină veniturile populației și să stimuleze economia, potrivit realitatea.