Infofinanciar > Lumea la zi > Prim-ministrul Pedro Sanchez a dat anunțul! Spania va recunoaște Palestina până în iulie
Lumea la zi

Prim-ministrul Pedro Sanchez a dat anunțul! Spania va recunoaște Palestina până în iulie

Spania va recunoaște Palestina până în iulie
sursa foto: pexel.com

Prim-ministrul Pedro Sanchez a anunțat că Spania va oficializa recunoașterea statului palestinian până în luna iulie. Sanchez a subliniat că evenimentele relevante pe scena internațională. Inclusiv dezbaterile la Națiunile Unite și alegerile europarlamentare din iunie. Ar putea accelera acest proces.

El a exprimat încrederea că Spania va recunoaște statul palestinian înainte de luna iulie. A sugerat că există o creștere a sprijinului în interiorul Uniunii Europene pentru această decizie. A anticipat că alte state membre ar putea urma exemplul Spaniei.

La summitul UE din 22 martie, Sanchez a anunțat că a convenit cu liderii Irlandei, Maltei și Sloveniei să facă primii pași pentru recunoașterea statului palestinian în Cisiordania ocupată și în Fâșia Gaza. El a subliniat că se așteaptă ca acest proces să aibă loc în cadrul legislativului actual, început anul trecut. Israelul a reacționat, considerând planul celor patru țări drept un ,,premiu pentru terorism”, care ar putea diminua șansele unei soluții negociate la conflictul din Gaza, conform observatornews.ro.