Infofinanciar > Info > Soluții pentru românii care nu au primit cardul „Sprijin pentru România”. Instituțiile unde trebuie să ceri explicații
Info

Soluții pentru românii care nu au primit cardul „Sprijin pentru România”. Instituțiile unde trebuie să ceri explicații

sprijin pentru romania (sursă foto: dcbusiness.ro)
FOTO: dcbusiness.ro

Persoanele care se încadrează în programul „Sprijin pentru România” și care nu au primit cardurile pe motiv că nu au fost la domiciliul la momentul distribuirii au la dispoziție mai multe variante pentru a intra în posesia cardurilor.

Această problemă a fost ridicată de deputatul Gabriel Zetea, într-o interpelare adresată ministrului Muncii, Marius-Constantin Budăi. Deputatul PSD i-a adresat ministrului mai multe întrebări, după ce parlamentarului de Maramureș i-a fost pus în vedere o situație în care o pensionară care obține un venit nu mai mare de 1.125 de lei nu a primit nici până în ziua de astăzi cardul Sprijin pentru România, deși aceasta s-a adresat Casei Județene de Pensii.

 Interpelarea deputatului Gabriel Zetea

Răspunsul pe care l-a primit pensionara, din partea autorităților, a fost inclus în anexa interpelării. Pe scurt, funcționarii au precizat că înainte de acordarea cardurilor valorice, autoritățile competente fac o medie a pensiei pentru ultimele 12 luni. Cu aceste date pe masă, deputatul de Maramureș a solicitat ministrului Marius-Constantin Budăi lămuriri în următoarele situații.

„1. Cine actualizează listele beneficiarilor acestor carduri și cum sunt aceste liste comunicate ulterior Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene?

2. Ce le recomandați pensionarilor care au fost pensionați în ultimele luni (fie la limită de vârstă, fie de boală, fie din cauza unui handicap) și cărora Casa de Pensii le transmite că trebuie să aibă minimum un an vechime în sistemul de pensii înainte de a beneficia de acest ajutor?

3. Pensionarii care primesc pensia minimă dar nu se află în pensie la limită de vârstă sau nu beneficiază de o pensie de handicap, trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a beneficia de cardul Sprijin pentru România?”, se arată în documentul citat de RomâniaTV.

Ce poți face dacă nu ai primit cardul „Sprijin pentru România”

Persoanele care nu au intrat în posesia cardurilor „Sprijin pentru România” pentru simplul motiv că nu au fost la domiciliu au la dispoziție un număr de telefon 031.9268 pentru a solicita mai multe informații. Însă, primul pas pe care îl puteți face pentru a intra în posesia cardului este să vă îndreptați spre cel mai apropiat Oficiu Poștal.

De asemenea, listele persoanelor care beneficiază de voucherele „Sprijin pentru România” sunt actualizat lunar înaintea alimentării cardului social pentru alimente și mese calde, în timp ce pentru noii beneficiari se eliberează noi suporturi electronice.

Trebuie precizat că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene nu are autoritatea de a adăuga sau elimina beneficiari din liste. Această procedură este rezervată Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) care, de altfel se ocupă și de interogarea veniturilor fiecărui beneficiar sau solicitant în parte. Însă, pentru a elimina orice eroare aveți posibilitatea să vă adresați Casei Teritoriale de Pensii sau Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.