Infofinanciar > Info > Paște mai fericit pentru 2,4 milioane de români! Mâine intră banii din programul „Sprijin pentru România”
Info

Paște mai fericit pentru 2,4 milioane de români! Mâine intră banii din programul „Sprijin pentru România”

capital.ro
FOTO: capital.ro

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene a transmis un mesaj care mai diminuează puțin din presiunea financiară pe care o resimt cel puțin 2.4 milioane de români, din cauza prețurilor mult prea mari practicate de comercianți, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Totodată, în cadrul unei emisiuni cu acoperire națională, Boloș a făcut referire și la pachetele de alimente care ar fi trebuit să ajungă pe masa românilor la sfârșitul lunii mai.

Precizările ministrului Marcel Boloș

„2,4 milioane de beneficiari a câte 250 de lei. Sunt 632 de milioane de lei care sunt viraţi către beneficiari, sunt disponibili începând de joi pentru a putea face cumpărăturile de Paşte. Sute de mii de pachete alimentare vor ajunge la centrele locale de distribuţie. Sunt cele 25 de kilograme de produse alimentare pe care le oferim. E ultima tranşă pe care o avem din vechea perioadă de programare: zahăr, ulei, făină, mălai.

Sunt alimente de bază pentru 1.188.000 de beneficiari şi sperăm ca până la sfârşit de aprilie şi început de mai să închidem toată această distribuţie”, a explicat Marcel Boloș.

Guvernul a decalat data tocmai pentru ca românii vulnerabili să-și poată face cumpărăturile înainte de Paște. Termenul inițial prevăzut în cadrul Programului Sprijin pentru România, pentru alimentarea cardurilor sociale era stabilit pentru ultima săptămână din luna aprilie.  Prin urmare, toți beneficiarii programului, începând de joi, vor avea la dispoziție cel puțin 250 de lei pentru cumpărăturile de Paște. Impactul financiar, doar pentru această tranșă se ridică la 632 de milioane de lei.

2,4 milioane de români vor fi beneficiarii acestui ajutor de la stat

„Emitenții de carduri în cursul zilei de astăzi (marţi – n.r.) și mâine cel târziu (miercuri – n.r.) virează banii către beneficiari, cei 2,4 milioane de români, așa încât sarcina este stabilită și termenul decalat. Spun că este decalat, pentru că noi aveam termenul la sfârșit de aprilie, în ultima săptămână.

Cu această declarație, toți cei 2,4 milioane de beneficiari a câte 250 și de lei, adică 632 de milioane de lei care sunt virați către beneficiari sunt disponibili începând de joi, pentru a putea face cumpărăturile de Paște”, a adăugat Marcel Boloș.

Cei mai mulți beneficiari ai Programului Sprijin pentru România se găsesc în județul București, unde sunt emise peste 122.000 de carduri, urmat de județul Suceava cu 90.879 de beneficiari. Pe locurile 3 și patru se află județele Iași și Dolj cu 90.196 respectiv 89.801 de persoane, iar pe locul cinci se află județul Bacău cu 82.410 de persoane care primesc cardurile sociale pentru alimente și mese calde.

Aparte de cei puțin peste 2,4 milioane de români cuprinși în programul Sprijin pentru România, Ministerul Muncii a precizat că în perioada următoare se va emite un număr de aproximativ 90.000 de carduri sociale.

Pe parcursul anului trecut, Guvernul a livrat patru tranșe în valoare totală de 250 de lei, cardurile au fost încărcate ultima oară pe 19 decembrie. la vremea respectivă beneficiau de cardurile Sprijin pentru România 2.368.907 români, potrivit G4media.ro.