Infofinanciar > Lumea la zi > Soldați americani, fără „mamă” și „tată” în vocabular! Criticile aduse „termenilor de gen neutru”
Lumea la zi

Soldați americani, fără „mamă” și „tată” în vocabular! Criticile aduse „termenilor de gen neutru”

fortele aeriene americane mama si tata thenewssow.com
sursa imagine: thenewssow.com

Senatorul republican Tom Cotton, din Arkansas, a criticat Forțele Aeriene în legătură cu instruirea personalului privind diversitatea și neutralitatea de gen, care a înlocuit termenii de „mamă” și „tată” cu termeni de gen neutru, considerând că această politică este „ne-americană”.

Potrivit Fox News, senatorul a trimis o scrisoare vineri către un înalt al Academiei Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Richard Clark, cerându-i acestuia răspunsuri cu privire la exercițiile de pregătire pentru „diversitate și incluziune” la care cadeții academiei au fost supuși.

Senatorul a făcut apel la valorile americane

„Cadeții ar fi fost instruiți să se abțină de la folosirea unor termeni precum „iubit” și „iubită” sau „mamă” și „tată” și să folosească în schimb termeni care „includ toate genurile””, a precizat Cotton. „Noul instructaj condamnă, de asemenea, utilizarea termenului „daltonist” sau afirmația că cineva nu „vede culori””, a continuat senatorul din Arkansas. „Chiar și termenul ‘terorist’ a fost considerat nepotrivit”.

„Aceste exerciții de pregătire divizatoare și antiamericane nu își au locul în armata noastră și demonstrează o lipsă alarmantă de concentrare la Academia Forțelor Aeriene”, a scris Cotton. „Academia ar trebui să-i învețe pe viitorii aviatori să respecte tradițiile și valorile națiunii noastre, nu să le disprețuiască”.

Ce răspuns a primit

Cotton a avertizat că „politizarea crescândă a Academiei Forțelor Aeriene dăunează reputației instituției”, precum și a filialei în ansamblu, și a cerut Academiei Forțelor Aeriene să confirme că antrenamentul a avut loc și să răspundă la mai multe întrebări referitoare la acesta. Un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene a negat faptul că, cadeții nu ar putea folosi acești termeni, deși în raportul inițial se detalia că acestora li s-a spus că nu ar trebui să folosească acești termeni.

„Academia Forțelor Aeriene nu interzice folosirea termenilor „mama și tata” sau a altor termeni specifici de gen”, a declarat purtătorul de cuvânt. „Informarea recentă privind diversitatea și incluziunea este scoasă din context și prezentată greșit; diapozitivul – un slide dintr-o prezentare – în cauză nu a fost menit să fie prezentat de sine stătător”.

Răspunsul Academiei invocă respectul și înțelegerea

„În primul rând, briefingul s-a axat pe respectul față de ceilalți și pe ideea de a valorifica perspective diverse pentru a rezolva cele mai dificile probleme de securitate națională ale națiunii noastre”, a continuat purtătorul de cuvânt. „Concurenții noștri strategici fac contrariul. Diversitatea noastră americană este un avantaj strategic și deschide ușa către soluții creative, oferind un avantaj competitiv în aer, spațiu și spațiu cibernetic”.

Purtătorul de cuvânt a declarat că „diapozitivul privind „limbajul incluziv” a fost menit să demonstreze modul în care respectul pentru ceilalți ar trebui folosit pentru a construi echipe incluzive, producând unități de luptă mai eficiente”.

„Înțelegerea contextului unei persoane arată respect”, au adăugat ei. „Până nu cunoaștem situația unei persoane, nu ar trebui să facem presupuneri despre ea”. Prezentarea de diapozitive intitulată „Diversitate și incluziune: Ce este, de ce ne pasă și ce putem face”, îi sfătuiește pe cadeți să folosească un limbaj „centrat pe persoană” și neutru din punct de vedere al genului atunci când descriu persoane.

„Unele familii sunt conduse de părinți singuri, bunici, părinți adoptivi, două mame, doi tați etc.: luați în considerare „părinte sau tutore” în loc de „mamă și tată””, se arată în prezentare. „Folosiți cuvinte care să includă toate genurile: „Oameni buni” sau „Voi toți” în loc de „băieți”; „partener” în loc de „prieten sau prietenă””.