Infofinanciar > Info > Șoferii din România trebuie să fie atenți! Registrul Auto Român dă cu tunul într-o categorie de mașini
Info

Șoferii din România trebuie să fie atenți! Registrul Auto Român dă cu tunul într-o categorie de mașini

buzău trafic (sursă foto: G4Media)
Sursa foto: arhiva companiei

Parcul auto din România se numără printre cele mai vechi din Europa. Conform Registrului Auto Român, mașinile din țara noastră se confruntă cu deficiențe tehnice grave și probleme de poluare.

Mașinile vechi și posibil periculoase continuă să circule pe străzile din întreaga țară. Aproximativ jumătate dintre autoturismele verificate în 2023 au prezentat probleme la sistemul de frânare, direcție sau semnalizare, ceea ce le transformă într-un mare pericol în trafic.

Conform datelor RAR, în 2023 au fost supuse verificării în trafic peste 86.000 de vehicule. Din acestea,  aproximativ jumătate prezentau nereguli grave la sistemul de semnalizare și la cel de frânare. În plus, unii dintre șoferii controlați aveau vize falsificate pentru Inspecția Tehnică Periodică.

Aceste constatări subliniază gravitatea situației legate de vehiculele cu probleme în România și evidențiază necesitatea unei abordări mai riguroase în ceea ce privește siguranța rutieră și respectarea regulilor de circulație, informează bugetul.ro