Infofinanciar > Info > Lupta pentru Primăria Capitalei. Planul lui Sebastian Burduja de a fluidiza traficul din București
Info

Lupta pentru Primăria Capitalei. Planul lui Sebastian Burduja de a fluidiza traficul din București

România o să devină cel mai important hub energetic din UE
sursa foto arhiva

Anul 2024 este unul extrem de important pentru România. Cetățenii vor trebui să se prezinte la urne pentru a alege persoanele care vor fi la cârma țării. În acest sens, candidații care doresc să ocupe anumite funcții publice sunt în plină campanie electorală. Sebastian Burduja, care dorește să ia șefia Primăriei Capitalei, a explicat care sunt planurile sale pentru București.

Primarul are rolul de a rezolva problemele cu care cetățenii se confruntă. Astfel, Sebastian Burduja a prezentat planurile sale pentru rezolvarea dificultăților din București. Acesta a abordat unul dintre cele mai discutate subiecte de către cetățeni: traficul.

Planurile lui Sebastian Burduja pentru București

Sebastian Burduja are în plan fluidizarea traficului din București. Acesta dorește să transforme Capitala, după modelul american. Mai exact, să conecteze orașul de la nord la sud prin intermediul unui tunel subteran. Potrivit candidatului PNL, soluțiile precum semafoarele și parcările inteligente rezolvă doar o parte din problemă. În schimb, numărul de mașini care circulă pe străzile din Capitală crește în fiecare zi.

„Nu există o singură soluție la problema traficului. Da, semaforizarea inteligentă este un prim nivel, ar fi trebuit făcută de mult, acum ne lăudăm cu realizări mici, am văzut. Benzi dedicate pentru transportul public, într-o rețea integrată s-au făcut primii pași” a declarat Burduja.

Un oraș pentru oameni

Candidatul PNL a explicat că este nevoie de mai multe zone pietonale, pentru ca orașul să fie unul al oameni. Totuși, în această situație, se pune problema mașinilor și a modalității în care poate fi fluidizat traficul. „Ai nevoie de cât mai multe zone pietonale și de acest principiu – un oraș pentru oameni – asta e paradigma unui oraș modern, unei capitale moderne. Atunci ce faci cu mașinile?”, a spus candidatul la Primăria Capitalei.

Astfel, Burduja a venit cu o nouă propunere. Acesta a adus în discuție propriul proiect, „Tunelul Urban București”. Care ar urma să lege capitala prin subteran. El a adus în discuție Boston și Massachusetts. Ca exemple de orașe în care a fost realizat un proiect de o natură similară. Totuși, Burduja a precizat că o astfel de inițiativă ar dura mult mai mult decât un mandat de primar.

„Eu am propus un proiect care se cheamă Tunelul Urban București, care ar însemna conectarea Bucureștiului prin subteran, de la nord la sud, de la Piața Presei până la Pasajul Unirii și mai departe până în Șoseaua Berceni. Categoric nu se poate face într-un mandat de primar pentru că asta mi s-a spus – că visez înalt, îndrăzneț” a explicat candidatul PNL.

Conectarea orașului

Potrivit spuselor lui Burduja, conectarea Bucureștiului prin intermediul unui tunel va aduce beneficii foarte mari pentru dezvoltarea economică. În plus, la suprafață, oamenii se vor putea bucura de zone pietonale, spații verzi sau centre comerciale.

„Măcar pe tronsoane, în primul mandat să poți să deschizi un prim tronson și să continui până conectezi, pentru că Bucureștiul, fiind dezvoltat pe inele, are nevoie de această străpungere care să conecteze orașul, dincolo de autostrada A zero care va rezolva problema traficului de tranzit, ai nevoie de acest proiect” a spus Sebastian Burduja, conform Fanatik .