Infofinanciar > Info > Șoferii care merg pe litoral în minivacanța de Rusalii scapă de taxe! Plata pentru trecerea pe Podul de la Fetești se suspendă
Info

Șoferii care merg pe litoral în minivacanța de Rusalii scapă de taxe! Plata pentru trecerea pe Podul de la Fetești se suspendă

A2 Sursă foto: G4Media
Sursă foto: G4Media

Românii care și-au planificat minivacanța de Rusalii pe litoral vor beneficia de o surpriză plăcută. Taxa de pod de la Fetești se va suspenda din data de 1 iunie până la sfârșitul sezonului estival, adică până pe data de 31 august. 

Astfel, începând de mâine nu va mai fi necesară achitarea unei taxe de pod pentru traversarea podului de la Fetești, care se putea achita în mod normal direct la trecere, sau prin modalități alternative precum plata la benzinărie, prin SMS sau online. 

Se desfășoară lucrări de reabilitare a Autostrăzii Soarelui 

Decizia a fost luată pentru a se fluidiza traficului în perioada sezonului estival de pe Autostrada Soarelui, având în vedere că încă au loc lucrări de reabilitare a drumului, prin zona de tranziție de pe Podul Fetești. 

Pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste braţul Borcea s-au instituit restricţii de circulaţie pe A2 între Feteşti şi Cernavodă, fiind închis sensul de circulaţie Constanţa – Bucureşti. 

„Este oficial, de la 1 iunie întră în vigoare suspendarea taxelor de pod peste Dunăre, între Fetești și Cernavodă”, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în ministerul Transporturilor și prim-vicepreședinte PNL Ilfov. 

Taxa se elimină pentru toate categoriile de vehicule 

„Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial al României ordinul prin care se suspendă aplicarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunare intre Fetești și Cernavodă pentru toate categoriile de vehicule.  

Această derogare intră în vigoare de la 01 iunie, ora 00:00 și va fi valabilă până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea, dar nu mai târziu de sfârșitul lunii august. 

Am fost astăzi pe șantierul Podului peste brațul Borcea A2 împreună cu responsabilii din partea CNAIR, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare și consolidare pe calea 2 aferentă podului, dar și pentru a sprijini și presa, în același timp, antreprenorul, astfel încât să putem ridica restricțiile de trafic din zonă, cât mai repede. 

Acest pod face parte din cele 4 construite în urmă cu aproximativ 40 ani peste Dunăre, fiind toate reabilitate în ultimii 3 ani, mai puțin acest ultim sector aferent Podului Borcea, cel mai dificil, aici fiind cea mai degradată porțiune. 

În urma expertizelor, inspecțiilor și decopertărilor făcute, s-au constatat deficiențe importante de execuție la momentul construcției podului, precum lipsa stratului de hidroizolație, care a dus la infiltrarea apei în betonul de sub straturile rutiere ale podului, fiind necesară astfel refacerea dalelor de susținere a căii pe pod (elemente structurale de rezistență).  

Întrucât nu se pot demola toate in același timp toate dalele de susținere a căii pe pod pe cele câteva sute de metri lungime, experții au indicat etapele de desfășurare a lucrărilor, etape pe care vrem să le închidem cât mai repede”, a mai transmis Irinel Ionel Scrioșteanu, potrivit Antena 3.